Podeli

Meteorolog Branko Sparavalo kaže da će ova zima biti malo toplija od proseka sa malo snega, možda tek u februaru bi ga moglo biti nešto više. Za sad su prognoze, ipak, takve da nas čeka jedna relativno suva zima, malo hladnija od one koju smo imali prošle godine. 

“Prošle godine je takođe bila jedna izuzetno topla zima, posebno početak. Novembar je bio dosta topliji nego ove godine. Generalno gledano u poslednjih 10 do 15 godina imali smo mnogo više toplih nego hladnih zima. Možda je samo jedna u tom periodu bila izrazito hladna ili dve sa dosta snega. Tako da ovo što govorimo mislimo na prosek unazad 30 godina, u ovih poslednjih desetak godina gotovo svaka zima je bila toplija od proseka”, rekao je Sparavalo u Probudi se na televiziji Nova S.

Što se vetra tiče, Sparavalo kaže da se prognoze mogu davati samo za narednih desetak dana, a one kažu da u tom periodu neće biti jake košave u Beogradu.  sa druge strane, sneg koji je juče padao na nekim planinama u Srbiji, danas već samo provejava i kako kaže meteorolog to će u narednih nekoliko dana prestati.

“Čekaju nas mrazevi, u narednih sedam dana biće po Srbiji mrazeva. Oni će biti umereni, ponegde minus pet ili minus šest, u Beogradu očekujemu temperaturu oko nule, minus jedan, biće i magle”, zaključuje Sparavalo.

Komentari

Vaš komentar