Podeli
Foto: Printscreen; Branko Sparavalo

Meteorolog Branko Sparavalo rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" na TV Nova S da će sledeće nedelje biti toplije vreme i da temperatura počinje da raste od sutra, kao i da neće biti kiše do sledećeg vikenda.

“Temeprature bi trebalo da pređu 20 stepeni, maksimalne dnevne već u sredu u nekim krajevima, a u četvrtak i petak u većini mesta biće iznad 20, ponegde i do 25 u petak”, rekao je Sparavalo.

On je naveo da nas očekuju vrlo hladna jutra u naredna dva tri dana.

“Jutrošnje je bilo hladno, ali biće još hladnije sutra i prekosutra. Od srede će i te minimalne temperature jutarnje biti u porastu. Lepo vreme može na kratko da se pogorša za idući vikend. U subotu i nedelju biće prolazno naoblačenje sa malo kiše. One tamo nedelje opet možemo da očekujemo lepo vreme, s tim što temperature neće biti iznad 20 stepeni, veći koji stepen ispod 20, ali to će takođe biti iznad proseka za kraj oktobra meseca”, rekao je on.

Sparavalo je dodao da dugoročne prognoze nisu pouzdane, kao i da su oprečne za ovu zimu za naše područje.

“Postoji u svetu desetak centara koje se bave tim dugoročnim prognozama. Neke prognoze govore da bi ova zima trebalo da bude hladnija od prethodne, ali da bi mogla da bude iznad proseka u poslednjih 30 godina”, rekao je on.

Komentari

Vaš komentar