Podeli

U kragujevačkoj Bresničkoj ulici u naselju Bresnica, dogodilo se masovno trovanje životinja. U prethodnih par dana uginulo je dvadeset životinja. Članovi udruženja za zaštitu životinja su pokušali da podnesu prijavu protiv NN lica, ali im je u policiji rečeno da to mogu da urade ukoliko imaju obdukcioni nalaz koji potvrđuje da su životinje otrovane.

Izgleda da je u pitanju mnogo jaka supstanca jer i stanovnici ove ulice osećaju mučninu.

“Nalazimo leševe životinja uginulih u najtežim mukama, što je stvarno jezivo i monstruozno da bilo ko može to da uradi. Tek jutros je odreagovala veterinarska inpsekcija i poslala zahtev i tužilaštvu i policiji i svima da se to detaljnije ispita”, kaže za jutarnji program “Probudi se” Đorđe Bubanja iz naselje Bresnica, u Kragujevcu.

Većina Bresničana više ne sme da pušta ljubimce van dvorišta. Nekoliko dana zaredom, od otrova je uginulo dvadeset životinja.

Povezane vesti:

“Meni su i kuče i mače u jednom minutu. To je toliko jako”, kaže Nikola Trajković iz naselje Bresnica u Kragujevcu.

Tomislav Stanković, koji živi u istom naselju, kaže kako su mu uginula četiri psa u jednom danu.

“Nemamo više ni reči. Mi samo želimo da neko odreaguje, da dođe, da nađe taj otrov jer to postoji još uvek negde ili neko to iz dana u dan baca. Svaki dan imamo nove žrtve”, nadovezuje se Trajković.

Prizor masovnog trovanja životinja Bresničanima je još uvek pred očima.

“Kada smo se probudile ujutru, svi plaču, kukaju. Ljubimci…to su naša deca. Spavate s njima, hranite ih. Jako je bolno i teško”, kaže Jelena Milosavljević iz ovog kragujevačkog naselja i dodaje:

“Moje kuče je pronađeno na ulici i otrovano. Ono je prvo nađeno. Mislili smo da je su ga udarila kola, ali nije. I ono je otrovano.”

Za sada se čeka potvrda obdukcionog nalaza, kako bi nadležni dalje reagovali.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar