Podeli
Foto: Nova S

Novinar NIN-a Zoran Preradović gostovao je večera u emisiji Među nama, gde je, između ostalog, govorio o pretnjama predsedniku države, o plaćenom ubici Čabi Deru, kao i o "rešenosti" države da se obračuna sa kriminalom.

“Znate kako,ako pođemo čak i od pretpostavke da je čovek priznao i da verujemo da je sve to priznao, tome se mora posvetiti veća pažnja. Ako imamo situaciju u kojoj to nije prvi put, jer smo ranije imali slučajeve pronađenog oružja u Jajincima i još neke slučajeve, a onda čovek ne može da se ne zapita da li se zaista to dešava i da li je njegov život ugrožen. Što se tiče borbe protiv mafije, ona nije prvi put najavljena. Vučić je došao na vlast na obećanju borbe protiv korupcije. Od svega toga videli smo hapšenje Miroslava Miškovića koji je pušten, a za koga ćemo, ako bude tužio državu, odštetu, pretpostavljam, plaćati svi. Šta smo još videli od te borbe protiv korupcije – hapšenje Dragoslava Kosmajca, koji je u međuvremenu preminuo od korone. Kosmajac je takođe bio pušten. Ono što mi ne vidimo jeste simbioza političkog i pravog podzemlja. Da li će iko poverovati da je ‘Jovanjica’ samonikla pojava, a da niko iz vlasti nije znao da postoji ranč marihuane najveći u Evropi, a da je Predrag Koluvija bio u privrednoj delgaciji sa predsednikom u Moskvi”, kaže Preradović.

Rada Đurić se osvrnula i na opsasku predsednika države da postoje ljudi i u policiji za koje on zna da sarađuju sa kriminalom, novinar je kazao:

“Odlično, ako zna koji su to ljudi, da li su izvedeni pred sudiju i tužioca. Kad budemo to videli, onda možemo da kažemo da je država krenula borba protiv mafije. Zašto predsednik nije rekao ko je od policajaca taj, ko je načelnik, ko je od policajaca učestvovao u Jovanjici”, rekao je on.

O čemu je još govorio Zoran Preradović u emisiji “Među nama”, pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar