Podeli
Foto: print screen

"Podgorica proterala srpskog ambasadora", "Nova saznanja o koroni", "Albanski separatizam još tinja na jugu Srbije", "Podsticaj za novu Jugoslaviju", samo su neki od naslova današnje štampe o kojima je u emisiji "Probudi se" govorio reditelj i pisac Boris Miljković.

Nakon što je pročitao da je Crna Gora proterala srpskog ambasadora i Srbija na to odgovorila istom merom, Miljković kaže da je pomislio: “Dokle? Taman smo pomislili da je ta stvar dobila neki svoj normalan prirodan tok kad evo najvrućih šamara koji se u diplomatskom smislu mogu opaliti”.

“Šta je u pozadini čitave stvari, ja to ne znam, ali čini mi se da ćemo imati novi nastavak te igre kojoj prisustvujemo već godinama.”

Povezane vesti:

Smatra da običan svet nije “oguglao” na različite čarke u regionu i da ćemo verovatno prisustvovati daljem strasnom razvoju ovog događaja.

Pominje kako je u Francuskoj najavljen zakon kojim će se zabraniti podsmevanje drugim ljudima koji ne govore zvaničan književni jezik.

“Čini mi se ako bi se takav zakon usvojio kod nas mislim da bi Piroćanci, Lale i drugi koji ne govore jezik koji sad govorimo mi mogli lakše da spavaju”, kaže Miljković.

Dodaje da ovaj zakon nadopunjuje borbu protiv rasne diskriminacije.

“Nije loše da ustanovimo da smo zajednica koja govori puno različitih dijalekata, mislim da bismo bili bogatiji kad bi se oni češće čuli”, tvrdi on.

Napominje da je to mnogo manje vest nego protesti koji su se sinoć odigrali u Parizu, ali je puno više razmena.

Kada se jutros probudio, kako kaže, prvo je pomislio na veselje koje trenutno vlada među prasećim svetom, zato što su uopšte živi, je bi u vreme stare Jugoslavije damas bili žrtvovani.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar