Podeli
Foto:Nova S

U samom centru Beograda rupa rupu stiže, i tako već godinama. Na kome je da ih popravi se ne zna, ali ono što se zna jeste razlog zašto vlast to ne želi da uradi. Pogledajte prilog novinara Nemanje Vidića u emisiji "Među nama" TV Nova S.

“Grad Beograd ne održava taj Plato, ali zato taj Filozofski fakultet zna da kritikuje vladu i nas kad njihovi profesori se bune. Neka srede plato. Danas će da izađe inspekcija pa će da dobije kaznu”, rekao je nedavno zamenik gradonačelnika Goran Vesić komentarišući polomljenje ploče na platou ispred tog fakulteta.

Prof. dr Ognjen Radonjić sa Filozofskog fakuleta ističe da kada je 6. novembra došla inspekcija po prijavi zamenika gradonačelnika, napravljen je zapisnik i naloženo im je da saniraju rupe.

Dodaje da im je inspekcija dala vreme da podnesu prigovor na zapisnik i kada su dali prigovor ta ista inspekcija se proglasila nenadležnom.

Ognjen Radonjić Foto:Nova S

“Tako da u stvari mi ne možemo da utvrdimo ko je nadležan za ovaj deo”, kaže Radonjić.

Radonjić ističe da je u katastru ova parcela u državnom vlasništvu. Deo nje Filozofski fakultet je dobio na korišćenje i taj deo uredno održava. Dok se ne sazna u čijoj je nadležnosti popravka rupa, inicijativa “Nije filozofski ćutati” raspisala je konkurs za “Najrupu Beograda”.

“Kada dođete u paradoksalnu situaciju i imate posla sa vlašću koja ne može da vodi dijalog jedini način je da odgovorite  humorom. Humor je kreativan i moćan psihološki odbrambeni mehanizam u ovim teškim vremenima”, kaže Radonjić.

Inicijativi su se priključili i Marka Žvaka, Ne davimo Beograd, Njuz net i nedeljnik NIN, a ovo su uslovi.

Dušan Čavić Foto:Nova S

“Da građani pišu, prijavljuju, slikaju da se bira najlepša, najbolja ili najrupa Beograda. Evo iza nas je slika i prilika neodgovorne vlasti Beograda. Ja ne znam šta je organizaciono problematično kad vam jedna služba uradi radove da sutradan prođe druga. Ovo danima stoji ovde. I to je problem gradske vlasti koja se obračunava sa neistomišljenicima u 21. veku, a ne rešava urgentne probleme građana Beograda”, ističe Dušan Čavić iz emisije “Marka žvaka”.

Konkurs za najrupu Beograda biće otvoren do 19. decembra. Specijalna nagrada je krpljenje pobedničke rupe u saradnji sa Ne davimo Beograd, a najkreativniji radovi biće izloženi u okviru ciklusa Nije Filozofski ćutati na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Ceo prilog u emisiji “Među nama” novinara Nemanje Vidića pogledajte ovde:

Komentari

Vaš komentar