Podeli
gugl
Foto: Guido Kirchner / AFP / Profimedia

Gugl je predstavio redizajnirane ikonice za kalendar, Gmail, Drive, Docs i Meets, koje su napravile totalnu konfuziju među korisnicima.

Naime, sad su sve šarene, pa je najveći problem što toliko liče jedna na drugu, da neki korisnici imaju problem da ih razlikuju. To bi moglo da se pokaže kao poseban problem, kad ih imamo nanizane na beloj podlozi.

Drive je najmanje promenjen, on sad ima zaobljene ivice i dodatak crvene boje, dok je kalendar doživeo najveću promenu – sada izgleda kao šareni kvadrat sa brojem u sredini. Gmail je ostao koverta, zapravo slovo M, a osim crvene, sad je obojeno i plavim, žutim i zelenim.

Gugl je predstavio novi dizajn ikonica kao deo “Workspace” dizajna, pa nije sigurno da li će zaista ovo biti njihov krajnji oblik. Ipak, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama – to bi bila velika greška.

Gugl se opredilio za ovakav potez kako bi spojio Gmail, čet i Docs na centralnu lokaciju, kako bi se ti programi bolje takmičili sa najvećim rivalima, Microsoft Office i Outlook email-om.

Pročitajte još:


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar