Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pomalo čudan oglas koji nam svedoči u koliko ludom vremenu živimo.

„Izdajem nov namešten stan, 47m2, Palilula, Krnjača. Samo 4 km od centra grada. Internet, kablovska, francuski krevet, singl krevet, klima, frižider sa zamrzivačem, šporet, rerna, veš mašina, kada za kupanje, televizor, aspirator.. Slobodan parking zgrade. Minimalni zakup 12 meseci. Prednost imaju Rusi“, stoji u opisu novog oglasa koji je uzburkao javnost.

Primetićete – ovog puta nije u pitanju stan u centru grada koji Ruskinja Olga hoće da plaća 950 evra mesečno, već Krnjača. Cena je dosta viša od proseka za taj deo grada, gde se, sudeći po aktuelnim oglasima, i dalje mogu naći i veći stanovi za 170 evra mesečno, a pritom je uslov da se zakupi na minimum godinu dana. A umesto pitanja „Da li ste vi IT stručnjak iz Rusije?“, potencijalne stanare dočeka jasno i vrlo otvoreno: „Prednost imaju Rusi“.

Pročitajte još:

Oglas je razbesneo je mnoge koji misle da neko treba „da zaustavi bahatost stanodavaca“, ali ima i onih koji se mire s tim trendom objašnjavajući da „tržište diktira cenu“ i da je „gorka istina da svako sa svojom nekretninom može da radi šta želi, naplati koliko želi i napiše šta god želi“.

„Potražnja je veća nego ponuda. Nema razloga da se ljutimo na bilo koga. Niko nikoga ne primorava da iznajmi stan po toj ceni“, jedan je od komentara, prenosi Mondo.

#related-news_0

„Naravno da niko nikoga ne primorava, ali nažalost većina stanova je po toj ili sličnoj ceni, što za naše ljude uopšte nije mala cifra. Nama je na primer gazda duplirao kiriju i mi moramo da otkažemo stan pošto nemamo 600 evra da plaćamo svaki mesec, plus računi. Sreća pa imamo roditelje kod kojih možemo da odemo privremeno, ali šta da rade oni koji nemaju nikoga, a nemaju uslova da plaćaju tolike kirije?“, pitanje je koje i dalje ostaje u vazduhu.

***

Bonus video: Divlja deponija građevinskog otpada u Krnjači

Komentari

Svi komentari (3)