Novinarka Zorana Nikoletić je u Dnevniku koji se emitovao 17. juna započela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: „Jao Bože!" Prilog je nakon toga završen, a voditeljka Dnevnika RTV je odjavila ovu informativnu emisiju.

Nakon što su sindikati zaposlenih na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) zatražili su od menadžmenta pokrajinskog javnog medijskog servisa da se mladoj novinarki te televizije preinači kazna raskida ugovora o privremenim i povremenim poslovima‚zbog greške koju je napravila u rubrici vremenska prognoza – usledila je reakcija direktora ove medijske kuća.

Goran Karadžić, generalni direktor RTV Vojvodina, izjavio je za „Danas“ da je greška mlade novinarke dovoljna za otkaz.

„Apsolutno. To nije greška, to je nemar“, poručio je Karadžić.

Sindikati se ne slažu sa ovakvim stavom direktora, i javno su pitali menadžment RTV da li bi kazna za mladu novinarku bila „tako oštra“ da je imala potpisan ugovor o radu na neodređeno vreme.

„Ovako još jednom svedočimo tome koliko su obespravljeni zaposleni iz kategorije rada van radnog odnosa, a koji su na RTV-u uglavnom angažovani na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima i ugovora o delu. Poslodavac može lako raskinuti te vrste ugovora, a problem je u zloupotrebi zakona“, naveli su sindikati.

Foto: Printscreen/RTV

Emitovan pogrešan prilog

U Dnevniku koji se emitovao 17. juna u 17 časova na RTV, u delu sa vremenskom prognozom, emitovan je očito pogrešan prilog koji nikako ne bi smeo da završi u programu.

Novinarka Zorana Nikoletić je počela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: „Jao Bože“! Prilog je nakon toga završen, a voditeljka Dnevnika RTV je odjavila ovu informativnu emisiju.

Greške kakve se dešavaju na televizijama. Isprave se i snimi se ponovo. Ali, ovde je očigledno pogrešan prilog otišao u emisiju, za šta je okrivljena samo mlada novinarka koja je na ovoj televiziji svega dve godine.

A mišljenje sindikata o celoj situaciji i tome ko bi sve trebalo da snosi odgovornost propusta pročitajte na portalu Vreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare