Foto: Promo

Srpski plesači i plesačice su ove godine u samom samom vrhu Evrope i sveta sa cak 22 medalje na Evropskom i 8 medalja na Svetskom prvenstvu.

Reprezentacija Srbije u plesu nastavila je pobednički niz i na Svetskom prvenstvu – IDO World JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS, održanom od 28. Novembra do 04 decembra 2022. u Sloveniji.

Ove godine plesna reprezentacija je brojala 42 plesača iz 3 plesna kluba – Studio plesa RIS, DANCE FACTORY iz Beograda i Plesni klub FIVE iz Novog Sada.

Zahvaljujući talentu i predanom radu velikog broja trenera, koreografa i plesača Srbija je ove godine u samom samom vrhu Evrope i sveta sa cak 22 medalje na Evropskom prvesntvu (10 zlatnih, 6 srebrnih i 6 bronzanih medalja) i 8 medalja na Svetskom prvenstvu (2 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana).

Foto: Promo

Na Svetskom prvenstvu u Sloveniji, u kategoriji dece Nataša Spremo iz PK RIS osvojila je bronzu sa koreografijom WHO IS CALLING u kategoriji savremeni solo. U kategoriji juniora Srbija je dominirala osvojivši zlato u kategorijama formacija savremeni HIGH FREQUENCY, RIS, srebro grupa jazz TILL THE MORNING LIGHTS, RIS , srebro grupa savremeni WEB OF LIES, RIS, bronza grupa savremeni 9TH CIRCLE, RIS.

Foto: Promo

U kategoriji parova, zlato za Mašu Janjusević i Ninu Vukić sa koreografijom ARE WE EVEN HERE, RIS i solisti savremeni juniori stariji srebro Nina Vukić sa koreografijom FIVE YEARS LATER iz Plesnog studija RIS i u kategoriji savremeni juniori mlađi, srebro Lara Ilijev sa koreografijom LOOK AROUND iz plesnog kluba DANCE FACTORY.

Foto: Promo

Pored osvajača medalja, još 4 koreografije se takmičilo u finalima Evropskog prvenstva, ali će svoje medalje morati da dosegnu na nekom od narednih takmičenja.

Foto: Promo

“Nasi plesači, koreografi i treneri su bili sjajni na sceni i van nje. Svake Godine je konkurencija sve veća i ozbiljnija ali naš tim plesača, koreografa i trenera, uvek uspe da se nađe na samom vrhu izuzetnim radom i posvećenošću! Spremni smo za nove izazove“, rekla je kapitenka reprezentacije Lea Abinun.

***

BONUS VIDEO: Ples u ritmu veštačke inteligencije – gosti Jelena Kajgo, Staša Ivanović i Ivana Savić Jaćić

Komentari

Svi komentari (1)