Oduševiće vas rezultat.

Čišćenje wc šolje može da bude neugodan posao, posebno ukoliko se na njoj nakupio kamenac. Nije lako ukloniti ni tvrdokorne mrlje, a često ne pomažu ni snažna hemijska sredstva koja, pritom, mogu da izazovu i alergijsku reakciju ukoliko se ne vodi računa.

Međutim, postoji jedan jako jeftin i prirodan način za čišćenje wc šolje koji je potpuno bezopasan za okolinu. Najbolje od svega je što nije potrebno ni ribanje, već se samo pusitite vodu, piše Jutarnji.hr.

Jedna mama Loren iz Australije podelila je na društvenim mrežama kućni trik kako da se lako očistite i najtvrdokornije mrlje i kamenac iz wc šolje i to bez upotrebe hemijskih sredstava i mukotrpnog ribanja.

„Kao i većina ljudi, ne volim da čistim wc šolju. Međutim, budući da imam decu, moram da vodim računa o higijeni kupatila, a posebno wc šolje. Umesto ribanja i skupih hemijskih sredstava, od kojih su mi ranije suzile oči prilikom čišćenja, pronašla sam jeftin i neverovatan način da bez problema očistim wc šolju“, navela je ona.

Lars Zahner / imageBROKER / Profimedia

Kako je objasnila Loren, za čišćenje koristi limunsku kiselinu, koja će bez problema da skine kamenac i najtvrdokornije mrlje.

„Uveče pre spavanje jednostavno sipam 50 grama limunske kiseline u wc šolju, vodeći računa da pokrijem kamenac i mrlje. Poklopim je i ostavim da odstoji preko noći. Ujutro samo pustitm vodu i sve naslage se jednostavno isperu. Važno je samo voditi računa da dok limunska kiselina deluje, niko ne koristi wc šolju. Zato to i radim noću dok svi spavamo“, poručila je ona.

Kako tvrdi, posle ovog tretmana, vaša wc šolja će zablistati kao nova.