Halil Smajić iz Sarajeva je pre nekoliko dana pronašao kovertu u kojoj je bilo 3.300 KM, odnosno oko 1.690 evra, a novac je vratio vlasnici - starici od koje je dan ranije kupio automobil Golf 2.

Naime, upravo je u prtljažniku starog automobila novac i pronašao, piše Preporod.info.

„Preko poznanika sam čuo da jedna baka sa Dobrinje prodaje muževo vozilo, koji je pre četiri godine preminuo. Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer joj treba novac. Iako mi taj automobil nije bio potreban, kupio sam ga kako bih joj pomogao, izašao u susret, jer vozilo nije koristila“, rekao je Halil i dodao kako joj je dao i više novca od dogovorene cene, prenosi Dnevnik.hr.

Stari automobil kod kuće je pregledao kako bi video da li ga treba popraviti, a u gepeku je tada pronašao novac.

„Kada sam podigao tapacir supruga je videla neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je koverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojao sam, ukupno je bilo 3.300 KM. Ni jednog momenta nisam razmišljao šta da uradim, jer tuđi mi hak ne treba“, naglasio je Smajić koji je odmah krenuo da pozove vlasnicu.

Pročitajte još:

No, kako nije uspeo da stupi s njom u kontakt, pozvao je poznanika preko koga je i saznao za njenu situaciju.

„Ispričao sam prijatelju šta sam pronašao. On mi je rekao: ‘Halile ti si to pronašao, radi s tim šta hoćeš’. Rekao sam mu da je novac bakin te da on pokušava da je pozove i javi joj šta se dogodilo. Ispričao mi je da je njen muž bio bolestan, da su taj novac skupljali za sahranu. Taj novac nije mogla da nađe. Tražila je po kući i na kraju odustala“, objasnio je.

Sledećeg dana Halil je ipak uspeo da stupi u kontakt sa ženom.

„Dok smo razgovarali telefonom, plakala je i zahvaljivala. Kada sam sa suprugom otišao da joj to uručim, skuvala nam je kafu, opet je plakala i zahvaljivala se. Njena suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada“, kaže Smajić.