Pljuskovi s grmljavinom, a negde i grad.

„Danas (18.09.) u većem delu pretežno sunčano i toplo. U košavskom području vetrovito – duvaće umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni jugoistočni vetar. Najviša temperatura od 26 do 32 °C“, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i u posebnoj najavi dao i prognozu za naredne dane koja je – prilično „šarena“.

Žuti meteoalarm danas je upaljen u Banatu – zbog vetra, a u zapadnoj Srbiji – zbog visokih temperatura, dok će sutra cela zemlja biti u žutom zbog pljuskova i grmljavine.

Kako je najavljeno, košava će duvati do utorka pre podne, a zatim nam se sprema osetna promena vremena uz lokalne plјuskove i grmlјavinu (ponegde i uz kratkotrajan grad), istakao je RHMZ.

Pročitajte još:

„Sa slablјenjem strujanja, grmlјavinska oblačnost će u sredu (20.09.) biti slabopokretna, a plјuskovi lokalno intenzivni uz veću količinu padavina za kratko vreme (više od 20 mm). Temperatura u padu – maksimalne vrednosti oko 24 – 25 °C.

Foto: RHMZ

U četvrtak (21.09.) u većem delu Srbije stabilizacija vremena uz sunčane intervale, a kratkotrajni plјuskovi očekuju se još ponegde na jugu i istoku Srbije. Krajem dana u Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu pojačavanje jugoistočnog vetra (košave). U petak i za vikend (22 – 24.09.) malo do umereno oblačno, toplo i vetrovito sa temperaturama ponovo oko 30 °C“, navodi RHMZ.

Foto: RHMZ