Ventilator
Ventilator - ilustracija; Foto: Leonid Shtandel / Alamy / Alamy / Profimedia

Mlada žena iz Teksasa postavila je ventilator u svoje dvorište suočena s velikim letnjim vrućinama i dosadnim komarcima. Nije očekivala da će privući i male glodare.

Na društvenoj mreži Instagram korisnica imena “thatgoodnewsgirl” odlučila je da svakog dana objavljuje pozitivne vesti, a jedna od zapaženijih stiže iz američkog Teksasa.

Breyana Elwell s korisničkim imenom ‘breeintheforest’ ostavila je u svom dvorištu tokom velikih letnjih vrućina upaljen ventilator koji je trebalo da otera komarce. Veverica je ubrzo primetila novu napravu i došla da se rashladi. Tada je Bri pomislila da bi bilo dobro pomoći vevericama koje se poput ljudi bore s paklenim vrućinama.

Iako pre nije bila veliki zaljubljenik u veverice, odlučila je da im u svom dvorištu, uz pomoć supruga, sagradi pravo odmaralište. Prvo su postavili još ventilatora, uz koje se životinjice mogu rashladiti, pripremili im vodu i grickalice za male glodare.

View this post on Instagram

A post shared by @breeintheforest

Mali raj za veverice

Vevericama je posvetila poseban ograđeni prostor i sama im izgradila udobne kućice, neke čak i na drveću.

„Počela sam da pomagati vevericama, ali onda je to i za mene postala svojevrsna lekovita terapija“, napisala je Bri o svom novom, neočekivanom hobiju.

Jedan od komentatora upozorio je Bri da to što radi zadire u prirodu i da bi veverice mogle previše da se naviknu na ljude i postanu zavisne od njih, što će im naškoditi. Međutim, većina drugih pratilaca bila je impresionirana inovativnim odmaralištem za veverice. “Čekaj da se rakuni pridruže, biće zabava!” napisao je jedan od njih, a prenosi N1info.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare