Foto: Printscreen/Youtube/Plumbum Games, Shutterstock

The Mujo.

Kultna igrica Super Mario od kada je nastala 1985. osvajala je srca i mlađih i onih malo starijih, širom sveta, a u bosanskoj interpretaciji – Mario je postao The Mujo. Na Jutjub kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trejler igrice koja je zaintrigirala ceo region, a u prvobitnoj verziji, objavljenoj u junu prošle godine, autori su objasnili kako će izgledati igrica, piše Index.hr.

Mujo nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a na sebi ima belu potkošulju, pojas i farmerke uz dodatak naočara za sunce. Putovanje počinje na severu zemlje, gde „žive najzanimljiviji ljudi“. On zatim nastavlja svoju pustolovinu kroz BiH, suočavajući se s brojnim izazovima.

Na primer, mora da skupi novac u konvertibilnim markama kako bi kupio kul šešire, a u tome mu pomaže stari i vrlo duhoviti čarobnjak. Umesto spasavanja princeze, Mujin konačni cilj je da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju pojesšće, naravno, burek i zatim se ugojiti. Na svom putu Mujo susreće nekoliko neprijatelja koje mora da savlada.

Njegova prva prepreka su policajci, a neki od njih mogu čak i da lete uz pomoć balona. Osim toga, tu je i jedan mišićavi muškarac spreman na tuču, pa Mujo mora da ga izbegne.

Takođe, autori igrice na Instagram profilu otkrili su da će se Mujo na putu do Neuma susresti i s nekim bosanskim političarima, poput Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

Pročitajte još:

***

Bonus video: Nije baš zdrav, ali najčešće radni dan u Srbiji počinje baš s njim

 

Komentari

Svi komentari (0)