Nensi Krempton-Brofi Foto: Handout / AFP / Profimedia

Američka spisateljica koja je napisala esej “Kako ubiti svog muža” osuđena je na doživotni zatvor - zbog ubistva muža.

Sudija je rekao da će Nensi Krempton-Brofi (71) imati pravo na uslovni otpust nakon 25 godina, a njeni advokati su najavili da će podneti žalbu na presudu.

Pre mesec dana, Krempton-Brofi je proglašena krivom za ubistvo svog supruga Danijela u junu 2018, a slučaj je izazvao dosta pažnje javnosti  budući da je u pitanju autorka serije romana “Pogrešno nikada nije delovalo tako ispravno” u kojoj su i “Pogrešan muž” i “Pogrešan ljubavnik”.

Danijel Brofi, inače profesionalni kuvar, pronađen je na podu učionice u kulinarskom institutu, a sigurnosne kamere su pokazale da se u vreme ubistva njegova žena vozila tim područjem.

Nensi tvrdi da se ne seća da je bila tamo, ali i ako je bila, pretpostavlja da je to bilo da bi dobila inspiraciju za svoj novi roman.

Prema rečima tužitelja, Nensi je muža usmrtila zbog novčanih problema i njegove poslise životnog osiguranja – dobila je 1,4 miliona dolara. Za ubistvo je navodno koristila pištolj koji je kupila na internetu, ali on nikada nije pronađen.

S druge strane, njeni advokati tvrde da je par do tada prošao već toliko finansijskih problema, da to ne može biti motiv.

Pročitajte još:

“Koji mi je motiv? To je sad moje pitanje”, rekla je Krempton tokom suđenja. “Mislim da morate poraditi na ovoj priči, imate velikih rupa u njoj”, dodala je.

Njena blog objava “Kako ubiti svog muža” još uvek je dostupna online, a u njoj raspravlja o metodama kako da se rešite neželjenog supružnika.

Među njima je navedena i finansijska korist i korišćenje vatrenog oružja, uz primedbu da su pištolji “bučni, neuredni i da zahtevaju neke veštine.”

“Ali ono što sigurno znam o ubistvu je da svako od nas može to uraditi, samo treba da imamo dovoljno jak motiv”, stoji u eseju.

Šta vi mislite?

***

Bonus video: Rijaliti suđenje Džoni Dep i Amber Herd – oboje uhvaćeni u laži

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)