Riska Golubovic
Riska Golubović Foto Srećni ljudi/Printscreen

Čak i ako niste bili fan serije "Srećni ljudi", sigurno se sećate urnebesnih komentara baba Riske (Radmila Savićević) koji su tih dana zasmejavali Srbiju. 

Mlađe generacije glumicu Radmilu Savićević najviše pamte po ulozi priproste Ristane Riske Golubović, koja je s njenim mužem Aranđelom (Velimir Bata Živojinović) bila omiljeni par serije „Srećni ljudi“.

Uglavnom zbog živopisne pojave i oštrog jezika, koji je između psovanja komšiluka i kukanja zbog „crnog Aranđela“, izbacio čitav niz urnebesnih replika.

Neke od njih se i danas mogu čuti u svakodnevnom govoru, neke su smešne, a neke tragokomičan podsetnik na stavove koji se i danas često sreću u našem društvu… Podsećamo vas na najbolje „provale“ Riske iz „Srećnih ljudi“.

Pardon, „Riske od Ristane, a vriska će tek da nastane!“

„Ja sam za tebe Merilin Monro“.

„Zašto na mene nikad nije nijedan muškarac kidisao? Ja ću da ti kažem zašto. Zato što nisam davala povoda, nisam se mackala, nisam nosila lanac oko noge, nisam mećala veštačke trepke i nisam hodala s guza na guz“.

„Sve sami profesionalci, samo ja radim s metlom“.

„Baka Riska vuče kola za sve. Kola bez točkova. Od dva pravim četiri; supu kuvam od ništa; gaće, čarape i košulju, ja to sve krpim, ne bacam; a kafu – kafu im kuvam dvaput istu“.

„Ja nisam debela, ja sam otečena“.

 

„I ja izgledam pristojno, ali iz kecelje ne mogu da se izvadim“.

„Pobesneo si, Aranđele, od masne hrane i lepog života.“

„Prase će bolje da izgleda za slavu nego ja“.

„Dabogda vas sve vratili u pređašnje stanje“.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram