Podeli:
otvoreni bazeni u beogradu
Foto:Shutterstock/ToskanaINC

Danas je na radost svih onih koji bi da rashlade sezonu počeo i otvoreni bazen na Tašmajdanu. Proverili smo kako se kreću cene karata otvorenih kupališta u Beogradu, koje im je radno vreme, ali i koje epidemiološke mere važe.

Tašmajdan

Otvoreni bazen Sportskog centra „Tašmajdan“ počeo je da radi danas od 10.00 i radiće svakog dana od 10 do 19 sati.
Maksimalan broj posetilaca ograničen je na 350, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera koje su na snazi i koje su istaknute na više mesta.
Podrazumeva se i merenje telesne temperature na ulazu, prolazak kroz dezo barijeru, upotreba dezinfekcionih sredstava, poštovanje fizičke distance od dva metra i drugo. Kada vremenski uslovi to dozvole biće organizovano i noćno kupanje (od 21.00 do 23.00), što će biti posebno najavljeno na sajtu ovog centra

11. april

Letnja sezona 2020. počela je i na otvorenim bazenima SC 11. april, i to još u ponedeljak 15.juna. Ipak, malo ko zna za to jer nas je doskoro pratilo više jesenje nego letnje vreme.

“Radimo uz primenu seta preventivnih mera koje su preporučile nadležne institucije u cilju zaštite zdravlja i sprečavanja širenja kovida 19. Rastojanje između ležaljki je dva metra, redovno se vrši dezinfekcija ležaljki, na objektu su vidno istaknuti brojni posteri, nalepnice i uputstva koja sugerišu odgovorno ponašanje”, rekli su za Nova rs iz 11. aprila.

Kažu i kako preko razglasa u svakom satu idu razna obaveštenja koja podsećaju kupače na obavezu držanja distance i primenu propisanih mera

“Svi posetioci bazena moraju obavezno da prođu kroz dezinfekcione barijere pre ulaska u prostor otvorenih bazena, postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, korpe za odlaganje korišćenih maski i rukavica, kao i niz korisnih preporuka i sugestija.”

Bazeni rade svakodnevno od 10 do 19 časova, odnosno kada vremenske prilike dozvole.

“Cena ulaznica na spoljašnjim bazenima SRC 11. april je 400 dinara. Sreda i četvrtak su dani za besplatno kupanje školaraca uz đačku knjižicu bez obzira iz kog dela grada dolaze.”

View this post on Instagram

A post shared by 𝒯𝒶𝓉𝒾𝒶𝓃𝒶 (@zipir.t) on


Olimp

I Olimp je proradio. Kako nam kažu u ovom sportskom centru, bazen je počeo da radi u subotu 27. juna i radi od 6 do 19 sati. Cena karte je ista kao i prošle godine – celodnevna od 6 do 19 h je 500 dinara, a dnevna karta od 10 do 19 h je 300 dinara.

“Pridržavamo se mera koje su preporučili Vlada Republike Srbije i struka, odnosno Batut i Gradski zavod za javno zdravlje. Tu ima dosta mera, od potrebnog razmaka među ležaljkama do dezo-barijera, i mi smo ih istakli na sva vidna mesta. Da li će biti novih mera, još uvek ne znamo, a dok ih ne bude, pridržavamo se ovih”, kažu nam iz Olimpa.

25 maj

Od 11. jula propisanih mera se pridržavaju i na popularnom bazenu 25. maj u okviru Sportskog centra Milan Gale Muškatirović.
Otvoreni bazeni rade od 10 do 19 sati, Celodnevna karta za odrasle je 350 dinara, vikendom 400, a posle 16 časova radnim dnaima je 250, vikendom 300.

“Od četvrtka 30. jula do subote 1. avgusta, otvoreni bazeni SRPC 25. maj biće dostupni i za noćno kupanje u periodu od 21 do 23 časa. Cena ulaznice za noćni termin iznosiće 500 dinara. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, noćni termini biće dostupni i u nastavku sezone. Pozivamo sve naše korisnike da prate zvanični sajt i stranice na društvenim mrežama kako bi se informisali o svim novostima vezanim za rad SRPC 25. maj”, stoji na njihovom sajtu

Pročitajte još:

Košutnjak

Cenovnik otvorenog plivališta Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku nije se menjao od prošle godine .Dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna karta (od 15 sati) iznosi 180, a za dete do sedam godina starosti ulaz je 100 dinara. Deca do tri godine ne plaćaju kartu, a sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz. Školarci do 12 godina starosti na plivalište mogu ući u prisustvu roditelja ili punoletnog lica.

Tokom cele letnje sezone kupanja biće realizovana i besplatna škola plivanja za đake. Program plivanja traje do 28. avgusta 2020. godine. Termin realizacije obuke neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika je svakog radnog dana u periodu od 8.00 do 10.00. Radno vreme bazena je od 10.00 do 19.00 svakog dana.

Bezbedno kupanje

Bazen i sama voda, prema najnovijim istraživanjima, ne predstavlja rizik za prenošenje virusa, rizik su same osobe, zato je neophodna socijalna distanca, rekla je nedavno direktorka Instituta za javno zdravlje “Batut” dr Verica Jovanović na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar