Podeli:
obavezne zaštitne maske
Foto: Profimedia

Maske su obavezne i u Srbiji i u većem delu sveta, ali i dalje je dilema šta da ugostitelji rade ako mušterija ušeta bez nje. Jedan konobar je nedavno odbio da usluži mušteriju bez maske, a onda baš zbog toga – dobio 100.000 dolara.

Lenin Gutjeres (24) privodio je kraju svoju smenu u Starbaksu u San Dijegu u Americi kada je u lokal ušla žena bez maske, prenosi NBC. Gutjeres ju je upitao da li ima masku za lice, ali pre nego što je stigao da joj pokaže pravila njegove kompanije, prema kojima se od kupaca zahteva da nose maske, žena ga je napala, a zatim i snimila.

Nezadovoljna žena je postavila snimak na društvene mreže, ali situacija se sasvim okrenula.

Pročitajte još:

Kako dalje izveštava američka televizija, na internetu je ubrzo osvanula stranica GoFundMe page for barista Lenin Gutierrez, na kojoj je postavljen pomenuti snimak, a korisnici su zamoljeni da doniraju bakšiš za radnika Starbaksa. Na toj stranici, na kojoj je do danas prikupljeno 98.700 dolara, navedeno je i da će apsolutno sav novac biti dat Gutjeresu kako bi ostvario svoj san i postao profesionalni plesač.

Nezadovoljna mušterija Starbaksa video-snimak je postavila na svom Fejsbuku 22. juna, a za NBC je u međuvremenu priznala da je dobijala pretnje smrću od nepoznatih ljudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar