Podeli:
grafika
Foto: Nova.rs

Od starta je jasno da aktuelni protesti kod Skupštine nisu samo šetnja s pištaljkama i transparentima, pa ako planirate da nastavite da izlazite na ulice, biće vam potrebna i dodatna oprema - za svaki slučaj.

Vreme je korone, tako da su zaštitne maske obavezne, ukoliko imate gas masku – još bolje. Ako nemate, zaštitne naočare mogle bi da budu bar nekakva dodatna prevencija za slučaj da policija počne ponovo da rasteruje demonstrante suzavcem.

Flašica vode je obavezna, a nije loše imati u rancu i gazu natopljenu sodom, kojom medicinari tretiraju ljude koji su bili izloženi suzavcu.

Pročitajte još:

Čepići za uši mogli bi da ublaže efekte šok bombi. Ukoliko ste u mogućnosti, ponesite i osnovna sredstva za prvu pomoć, poput “Kosovke devojke” protesta, koja je prošle noći pomagala povređenima, a imajte negde ispisane podatke za hitne slučajeve, ako se, ne daj bože, vama nešto desi.

Izbegavajte sočiva, kao i nakit koji bi mogao da vas sputa, i nikako nemojte da nosite nedozvoljene supstance i oružje – u onom haosu samo mogu da vam donesu dodatne probleme. Budite pametni i čuvajte se.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar