Vuk Kostić Foto: Zoran Lončarević

Vlada Republike Srbije imenovala je glumca Vuka Kostića za člana Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, čime Drama ovog teatra nakon deset godina ima svog predstavnika u ovom telu.

Kostića su Ministarstvu kulture predložili Savez samostalnih sindikata Srbije, Konfederacija slobodnih sindikata čiji su članovi Sinidikat baletskih umetnika i Sindikat glumaca Srbije (SINGLUS), kao i Sindikat muzičkih umetnika.

Aleksandra Angelov Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

On je na to mesto došao umesto prvakinje Opere Aleksandre Angelov, a razlog njenog odlaska je taj što je njen predlagač Asocijacija samostalnih i nezvanisnih sindikata (ASNS) izgubila reprezentativnost još u maju mesecu.

Tako je Vuk Kostić postao predstavnik svoje matične kuće u UO i prvi nakon čitave decenije iz redova Drame. On će se pridružiti članovima UO Narodnog pozorišta u Beogradu u kojem su dr Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu (predsednik), dirigent i kompozitor Ivan Ilić, prof. na Fakultetu Muzičkih umetnosti, Jelena Medaković, drektorka Muzeja grada Beograda, i Milena Trobozić Garfild, filmska i pozorišna producenkinja.

Vuk Kostić je rođen 1979. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Biljane Mašić. Glumi odmalena i u pozorištu i na filmu gde se potom probio zahvaljujući filmu “Apsolutnih sto”. Popularnost mu je donela serija „Ubice mog oca“.

Bonus video: Kompozitorka Irena Dragović o operi „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar