Ekipa filma "Francuska depeša" na Kroazeti Foto: Kazuko Wakayama / KCS Presse / Profimedia

Ves Anderson je u poslednje vreme izuzetno produktivan. Pre nešto više od godinu dana ovaj američki autor imao je premijeru svog filma "The French Dispatch", a sada je spreman za jednu topliju dramu u kojoj je ponovo okupio najveće zvezde.

Pod nazivom „Asteroid City“, njegov sledeći poduhvat, prema pisanju magazina „The Hollywood Reporter“, donosi „poetsku meditaciju o smislu života, u vidu priče o izmišljenom američkom pustinjskom gradu 1955. godine, pre i posle toga, i ustanovi Junior Stargazer, koja okuplja studente i roditelje iz čitave zemlje za školska takmičenja, odmor i rekreaciju, komediju, dramu, romantiku i više“.

Cenjeni reditelj nije samo režirao film, već je i koproducent, a napisao je i scenario, koji se zasniva na originalnoj priči koju je osmislio zajedno s Romanom Kopolom, njegovim saradnikom na „The Darjeeling Limited“ iz 2007, „Moonrise Kingdom“ iz 2012. i „Isle of Dogs“ iz 2018, kao i njegovom poslednjem izdanju na velikom platnu, piše „City magazine“.

Ves Anderson Foto: Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia

Među kremom glumišta ponovo su se našli Džejson Švarcman, Ejdrijan Brodi, Vilijam Defo, Džefri Rajt, Tilda Svinton, Džef Goldblum, Edvard Norton, Liv Šrajber, Stiven Park, Toni Revolori i Rupert Frend, ali i uzbudljiv niz novopridošlica: Margo Robi, Tom Henks, Rita Vilson, Maja Hok, Stiv Karel, Mat Dilon i Hong Čau. Ako to nije dovoljno uverljivo, tu su i Skarlet Johanson i Brajan Kranston, koji bi trebalo da debutuju uživo u filmu Vesa Andersona nakon što su oboje pozajmili glasove u spomenutom „Isle of Dogs“.

Šestog decembra otkriveno je da će „Asteroid City“ biti premijerno prikazan 16. juna 2023, a ljubitelji Andersona neće morati dugo da čekaju da vide novitete od reditelja. Naime, on takođe priprema Netfliksov film „The Wonderful Story of Henry Sugar“, adaptaciju Roalda Dala s Benediktom Kamberbačom, Ralfom Fajnsom, Devom Patelom, Benom Kingslijem i Ričardom Ajoadijem.

Bonus video: Rediteljka Mila Turajlić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar