Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Čuveni Diznijev klasik, film "Bambi", na kome su odrastale generacije širom sveta, trebalo bi da bude pretvoren u "slešer" film pod nazivom "Bambi: The Reckoning".

Kao da dovoljno dece nije razoreno emotivno kada je u originalnoj verziji „Bambija“ ubijena njegova mama, sada su došli na ideju da od kultnog crtanog filma naprave horor priču!

Na projektu radi tim koji je radio na horor verziji Vinija Pua, ostvarenju „Winnie The Pooh: Blood And Honey“, koji bi trebalo da bude objavljen u Americi početkom sledeće godine. Snimanje tog filma postalo je moguće pošto je lik Vinija Pua početkom ove godine ušao u javni domen, dopuštajući svakome da ga koristi u kreativnim medijima bez obaziranja na autorska prava.

ITN Studios i Jagged Edged Productions rade na krvavoj verziji Bambija, a Skot Džefri je rekao da se prijavio za režiju, uz reditelja Rajsa Frejk-Voterfilda. Snimanje bi trebalo da počne 2023. sledeće godine.

– Film će biti neverovatno mračno prepričavanje priče iz 1923. koju svi znamo i volimo. Nadahnut dizajnom korišćenom u Netfliksovom filmu „Ritual“, Bambi će biti opaka mašina za ubijanje koja vreba u divljini. Pripremite se na Bambija na besnilu – izjavio je Džefri, prenosi „Gardijan“.

Diznijeva adaptacija Bambija premijerno je prikazana u svetskim bioskopima 1942. godine, kao ekranizacija austrijskog romana iz 1923. „Bambi: Život u šumi“. Izvorna priča je u javnom domenu od 2016, a Collider navodi da reditelju nije dozvoljeno da koristi bilo koji od Diznijevih elemenata u svojim likovima, uključujući Bambijev poseban prototip lika. Zato je nemoguće predvideti kako će izgledati ova verzija filma.

Frejk-Voterfild je najavio još jednu horor obradu čuvene Diznijeve priče. Planira da snimi mračnu verziju o Petru Panu u filmu pod nazivom „Peter Pan: Neverland Nightmare“, prenosi The Scotsman.

Bonus video: Volt Dizni – Život ispunjen maštom i misterijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar