Bernard Kribins Bernard Cribbins
Bernard Kribins Foto: Nicholas.T.Ansell / PA Images / Profimedia

Glumac iz serije Doktor Hu (Doctor Who) Bernard Кribins preminuo je u 93. godini, potvrdila je njegova porodica.

Tokom karijere koja je trajala sedam decenija, Кribins je bio narator u dečjem programu „The Wombles“ iz 1970-ih. Takođe je igrao pratioca dr Hua Toma Кembela u filmu „Dalekova invazija na Zemlji 2150“ iz 1966. godine, a 41 godinu kasnije vratio se i u istoimenu seriju. Igrao je Vilfreda Mota, dedu Кetrin Tejt u „Doktoru Hu“ od 2007. do 2010. godine.

Kao glumac, komičar, pevač, okušao se u svemu, od Šekspira do pantomime, Jackanory do Top of the Pops.

U intervjuu za Gardijan 2014. godine, Kribins je izneo svoja razmišljanja o tome šta ga čini tako renomiranim pripovedačem.

Bernard Kribins Bernard Cribbins
Bernard Kribins Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

– Pa, mislim da sam dobar glumac, a da se ne hvalim. Imam niz glasova. I intenzitet je reč koju možete koristiti. Povežite se sa tom malom figurom sa druge strane kamere – rekao je tada.

„Doktor Hu“ je britanska naučnofantastična TV serija u produkciji BBC-ja koja se emituje od 1963. godine. Serija prati avanture misterioznog, humanoidnog vanzemaljca, Gospodara Vremena zvanog Doktor koji putuje kroz vreme i prostor u svemirskom brodu TARDIS. Doktor Hu sa svojim pratiocima istražuje vreme i prostor i bori se protiv raznih neprijatelja.

Serija je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže emitovana naučnofantastična TV serija na svetu i jedna je od najuspešnijih naučnofantastičnih serija svih vremena. Ujedno predstavlja i značajan deo britanske kulture i ima kultni status u Velikoj Britaniji, ali i u svetu.

Sa skoro 90 godina, Bernard Кribins je objavio autobiografiju koja se osvrće na svoje godine u šou biznisu. Njen naslov je bio Bernard Ko? 75 godina radeći apsolutno sve – i savet je bio jednostavan:

– Dajte sve od sebe i budite zahvalni na svakom poslu – piše „BBC“.

Bonus video: Vida Ognjenović o Dejanu Mijaču

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar