Elton Džon
Elton Džon Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Elton Džon će svoj poslednji koncert u Velikoj Britaniji održati sledećeg leta na festivalu Glastonberi u okviru svoje globalne oproštajne turneje.

Džon je počeo završnu svetsku turneju u septembru 2018, ali je niz koncerata poremetila pandemija kovida 19, piše „Gardijan“.

– Ne mogu biti više uzbuđen što ću nastupati na glavnoj bini „Piramida“. Kako se vidi kraj moje turneje, ne postoji prikladniji način da se oprostim od mojih britanskih fanova od ovog – rekao je Džon i uzbuđeno dodao:

– Bili su briljantni i podržavali su me kroz sve uspone i padove tokom moje karijere… Jedva čekam da prigrlim duh najvećeg festivala na svetu!

Elton Džon Foto: EPA-EFE/Julien Warnand

Organizatorka Emili Evis saopštila je zvanično da će „jedan, jedini Elton Džon nastupati na Glastonberiju 2023.“

– Ovo će biti poslednji Eltonov koncert u Velikoj Britaniji tokom oproštajne turneje i ovim nastupom će biti zatvoren i čuveni festival. To će biti veliki trenutak za ovog umetnika i za festival Glastonberi – navela je Evisova.

Glastonberi je osnovan 1970. godine i održava se na farmi Evisovih na jugozapadu Engleske. Festival na „Vorti farmi“ poznat je po zvučnim imenima na spisku učesnika i blatu u kojem se publika nalazi u kišnim godinama. Festival se obično održava u junu.

Dok će Glastonberi navodno obeležiti Džonov poslednji nastup u Velikoj Britaniji, to neće biti njegov poslednji nastup u celini – turneja kantautora nastaviće se Evropom do jula 2023.

Glastonberi 2023. trajaće od srede 21. juna do nedelje 25. juna. Cena ulaznica za događaj, koje su rasprodate u roku od sat vremena kada su puštene u prodaju početkom novembra, iznosila je 335 funti plus naknada za rezervaciju, što je više od 265 funti nego što je publika dosad navikla.

Obraćajući se posetiocima festivala na Tviteru, Evisova je rekla da su „ogromna povećanja troškova za ovu turneju“ odgovorna za povećanje cena, kao i „ogromni finansijski gubitak tokom dve godine bez festivala zbog kovida“.

Bonus video: Fredi Merkjuri 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar