Predstava Pa se vidimo u snu, Narodno pozorište Kikinda
Foto: Jelena Janković

Predstava „Pa se vidimo u snu“, po konceptu i ideji Nikole Zavišića i Une Đelošević, u produkciji Narodnog pozorišta Kikinda, gostuje večeras od 20 časova u Bitef teatru.

“Snovi… Svi ih imamo. Ili oni imaju nas. Dešavaju nam se svima, ili se mi dešavamo nekome u njima. Neki kažu da ne sanjaju. Zapravo se samo ne sećaju posle buđenja. Svi sanjamo… Zar nisu realni dok ih sanjamo? Zar oni nisu, u trenutku dok nam njihovi impulsi prolaze kroz uspavanu svest, naša trenutna / jedina istina? Jesu, i zbog toga ih treba slušati. Treba im posvetiti pažnju. To smo pokušali”, kažu autori, i dodaju:

Predstava Pa se vidimo u snu, Narodno pozorište Kikinda
Foto: Jelena Janković

„Nekoliko meseci pre početka procesa rada na ovoj predstavi, dobili smo zadatak da posebno pažljivo pratimo snove koji će nam se javljati u narednom periodu, kako bismo ih iskoristili u predstavi koja je pred vama. Trebalo je da ih snimimo ili zapišemo kako bismo kasnije pokušali da ih spojimo u zajednički iskaz. Ovo što ćete videti je rezultat tog zajedničkog unutrašnjeg putovanja“.

Nikola Zavišić je i scenograf i dramaturg i reditelj, a Una Đelošević, dramaturg i koreografkinja.

Kostimografkinja je Suna Kažić, a u glumačkoj podeli su: Anđela Kiković, Tanja Markov Križan / Una Đelošević, Mihailo Laptošević, Vladimir Maksimović, Nikola Joksimović, Aleksa Marković. Koriste se tekstovi Junga Pesoe i svih učesnika predstave.

Bonus video: Nikola Zavišić o pobedničkoj predstavi Bitefa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar