Foto: Promo/Kreativni centar

Izdavačka kuća Kreativni centar nastupa petnaesti put samostalno na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji počinje danas i traje do 23. oktobra.

Na toj najvećoj i najznačajnijoj izdavačkoj manifestaciji na svetu, koja je osnovana 1949, ove godine se očekuje 4.000 izlagača iz 95 zemalja.

Stranim izdavačima Kreativni centar je, kako su saopštili, na svom štandu pripremio nekoliko novih izdanja:

Foto: Promo/Kreativni centar

Knjigu “Stripoterapija” autorke i ilustratorke Ane Petrović. U pitanju je kolekcija stripova koji hrabro uz smeh govore o odgovornom odnosu prema mentalnom zdravlju. Sa društvenih mreža stripovi su pretočeni u štampano izdanje koje sadrži i tekstove psihoterapeutkinje i autorke.

Zbirku priča Jelene Milutinović pod nazivom “Priče o vuku Stanivuku” koju je maestralno ilustrovao Borisu Kuzmanović. Knjiga je namenjena predškolcima i mlađim osnovcima koji će uživati u urnebesnim dogodovštinama jednog neobičnog vuka i njegove šumske družine.

Slikovnicu “Ljubimac” Sanje Kovandžić Agatonović sa ilustracijama Borisa Kuzmanovića o malom pauku Pakiju, koji, u potrazi za društvom, jednim nesmotrenim potezom dovodi u opasnost čitavu svoju porodicu. Ova priča deci prijemčiv način otvara velika životna pitanja, kao što su konflikti, prelaženje tuđih granica, preuzimanje odgovornosti za posledice svojih postupaka…

Priručnik za kreativno pisanje “Putovanje u središte priče” autorke Anđelke Ružić sa ilustracijama Mladena Anđelkovića koji je namenjen starijim osnovcima. Knjiga je nastala s namerom da omogući mladim ljubiteljima čitanja i pisanja da zavire u svet priča, otkriju brojne tajne spisateljskog zanata i ujedno razviju veštinu pisanja.

Roman “Novčić sudbine”, poslednji deo trilogije “Zelenbabini darovi” nagrađivane autorke Ivane Nešić koja u ovom serijalu o dečaku Miki otkriva fantastičan svet slovenske mitologije, i to na sasvim nov i poseban način pokazujući pravo bogatstvo koje se tu krije. Uz redizajn izdanja i ilustracije Dobrosava Boba Živkovića ova trilogija u punom sjaju iščekuje nove generacije.

Foto: Promo/Kreativni centar

“Sve što (ni)sam promenila”, treći roman tinejdž serijala o Nini Kovač i Maksu, autorke Dragane Mladenović sa ilustracijama Dušana Pavlića. Spisateljica je uspela da spoji lakoću pripovedanja sa autentičnim uvidom u svet tinejdžera.

Tu su i radne sveske namenjene prvacima, drugacima i trećacima iz serijala “Super zadaci” Zorice Nobl, zatim knjige za predškolce sa podsticajnim matematičkim zadacima – “Igraonica za male matematičare” i “Matematička vrteška”, profesora Mirka Dejića, višenamenski radni materijali za predškolce Simeona Marinkovića i Slavice Marković – “Igram se i razmišljam” i “Vrtić za maštanje”, kao i izdanje “Easy English” Nede Nedić i Dušana Pavlića.

Izdanja Kreativnog centra prevedena su na više jezika i objavljena su u dvadesetak zemalja, od Engleske do Južne Koreje, u kojima su naišla na odličan prijem kod čitalaca. I dalje je najprodavanije izdanje „Seks za početnike” koji je preveden na 26 jezika. Put u svet pronašle su i druge knjige iz edicije “Bez dlake na jeziku”, kao što su “Bonton”, “Škola”,”Slatka mala čudovišta“, potom knjige iz edicije “Šta sve Ana zna” i veliki hit – “Knjiga za svaku devojčicu” koja je prevedena na 22 jezika.

Bonus video: Premijera opere „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar