Foto:Privatna arhiva/milenakitic.com

Naša Biserka, Bisa, Profesorka, Diva, nacionalni ponos, predivan mecosopran, druga majka, mentor, prijatelj, savetnik, oslonac i još mnogo toga bila je i meni i mojim kolegama, kaže za Nova.rs mecosopran Milena Kitić, povodom odlaska svoje voljene profesorke Biserke Cvejić sa kojom je uvek imala izuzetno prisan odnos.

Primadona Biserka Cvejić preminula je danas u svojoj  98. godini u Beogradu.

Milena Kitić pokušava da, u cik zore u dalekoj Kaliforniji, ophrvana tugom, pronađe prave reči o svojoj divnoj profesorki koja ju je pratila i podržavala na operskim scenama širom sveta.

– Reči ne mogu da opišu kako se osećam, a sigurno je tako i sa svim njenim studentima. Bila je enciklopedija opere, nastupala sa najcenjenijim pevačima u toku tog takozvanog zlatnog doba opere. Ona je živela za muziku. Imala je neverovatnu mladalačku energiju, uvek je bila vesela, a posebno ju je krasila duhovitost. Umela je da nas iznenadi čak i nekim vrcavim opaskama. One koji su je dobro poznavali ovo će sada nasmejati jer znaju na šta mislim. Bila je uvek pozitivna i spremna da pomogne, prava inspiracija i podstrek svima nama. Mnogo, mnogo će mi nedostajati. Jedinstvena je bila u svemu, zato je malo sve što u ovom trenutku govorim o njoj – priča sa setom Milena Kitić i dodaje da su njih dve imale poseban odnos, i da zato ne čudi što ju je njen sin Milan sasvim prirodno zvao Nona Bisa.

Profesorka i učenica: Biserka Cvejić i Milena Kitić Foto:Privatna arhiva/milenakitic.com

Milena Kitić dodaje da će večno biti zahvalna na svemu što je učinila i čemu ju je naučila njena draga profesorka Bisa.

– Najtužnije je što zbog ove situacije sa koronavirusom, pogotovu mi koji bismo morali da letimo preko okeana, nećemo moći da budemo prisutni na njenom isrpaćaju. To me dodatno rastužuje – rekla nam je Milena Kitić, slavna operska umetnica, učenica Biserke Cvejić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare