Mural sa likom Nebojše Glogovca u Kraljevu, Foto: Facebook/Anfiteatar/@Anfiteatar

Članovi nezavisne pozorište produkcije "Grupa Grupa" iz Kraljeva naslikali su na zgradi u Čika Ljubinoj 2 u svom gradu mural sa likom glumca Nebojše Glogovca (1969-2018).

„Sad i Kraljevo ima znak sećanja na jednog od najvećih umetnika Srbije, Nebojšu Glogovca“, objavio je na Fejsbuku glumac Vladan Slavković, osnivač i direktor pozorištne produkcije „Grupa Grupa“.

Mural, na kome piše „Nebojša Glogovac, heroj života“, nalazi se u dvorištu gde mladi iz „Grupa Grupa“ izvode predstave.

Oslikavanje novog murala sa likom jednog od najznačajnijih srpskih glumaca izazvalo je pozitivne komentare na društvenim mrežama, ali i one tipa: „Odmah postavljam video nadzor da nekome ne padne neka glupost na pamet“.

Taj komentar izazvan je nedavnim uništenjem murala sa likom Glogovca u Užicu, zbog čega je reagovalo Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenivši to kao sraman čin da bi naknadno užičke vlasti uputile dopis UDUS-u sa obećanjem da će naći mesto za novi mural.

Udruženje građana „Grupa Grupa“ postoji od 2007. godine i aktivno se bavi pozorišnim stvaralaštvom uz angažovanje mladih iz Kraljeva i okoline.

Svake godine „Grupa Grupa“ okupi nove, mlade i talentovane ljude koji zauzimaju mesta onih koji odlaze na fakultete u druge gradove.

Do sada je kroz „Grupu Grupu“ prošlo više od stotinu mladih ljudi baveći se angažovanim teatrom, socijalnim i društvenim fenomenima poput maloletničke delikvencije, narkomanije i porodičnog nasilja.

Od 2014. svakog jula organizuju A.N.F.I.TEATAR festival, koji ove godine neće biti održan zbog epidemije koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare