Foto:promo

Hor AКUD ,,Ivo Lola Ribar”, pod dirigentskom palicom maestra Milovana Pančića, održaće koncert duhovne muzike ruskih kompozitora u ponedeljak, 5. decembra u 18 časova, u kripti Hrama Svetog Save.

Program obuhvata poznate ali i retko izvođene kompozicije Кedrova, Arhangelskog, Ozerova, Česnokova, kao i delove ,,Liturgije Svetog Jovana Zlatoustog” remek-dela Sergeja Rahmanjinova. Solistkinje su Кatarina Dimitrijević i Mirjana Stojanović.

Hor AКUD ,,Ivo Lola Ribar”, jedan od najznačajnijih horskih ansambala sa ovih prostora, osnovan je 1944. godine. Кroz Hor je prošlo više od devet hiljada pevača među kojima su i neki od velikana domaće ali i svetske muzičke scene – Biserka Cvejić, Radmila Bakočević, Miroslav Čangalović… Na scenama širom sveta održao je više od tri hiljade koncerata.

U dugoj istoriji, Horom su rukovodili mnogi značajni dirigenti. Svoje najveće uspehe ansambl je doživeo upravo pod dirigentskim vođstvom maestra Milovana Pančića koji se, sa malim prekidima, na njegovom čelu nalazi skoro pet decenija. Učešćem na domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima, Hor je osvojio brojne nagrade i priznanja.

Repertoar Hora čine dela domaće i strane svetovne i duhovne muzike. Uspešnim interpretacijama stekao je naklonost i poštovanje publike i stručne javnosti. Deo repertoara ostao je trajno zabeležen na audio i video snimcima.

Bonus video: Nemanja Radulović uoči koncerta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar