Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prolećno izdanje manifestacije "Knjiga na Trgu", sa oko 20 izdavača i popustima na njihova izdanja od 30 do 70 odsto, najavljena od 21. do 23. maja, otkazana je pošto je organizatorima iz Udruženja profesionalnih izdavača Srbije iz gradske uprave stigao dopis da je Trg republike u tom periodu, uprkos ranijim dogovorima, "zauzet drugim događajem od značaja za grad Beograd".

„Juče, dakle, tri dana pred otvaranje festivala na otvorenom ‘Knjiga na Trgu’, organizator, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije, od Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacija i koordinaciju odnosa sa građanima dobija obaveštenje da je prostor zauzet, to jest da je Trg republike u pomenutom terminu zauzet drugim događajem od značaja za grad Beograd, te da u periodu od 21. do 23. maja 2021. godine nije moguće realizovati manifestaciju ‘Knjiga na Trgu'“, saopšteno je iz UPIS-a.

Organizatori „Knjige na Trgu“ navode u saopštenju da su predstavnici UPIS-a i gradskog Sekretarijata za kulturu „od decembra do maja imali više sastanaka na kojima su potvrdili vikend od 21. do 23. maja kao termin održavanja manifestacije”, te da su postupali prema instrukcijama Sekretarijata za kulturu i poštovali proceduru, kao i u oktobru prošle godine, kada je održano prvo izdanje manifestacije „Knjiga na Trgu“.

„Zahtevamo obrazloženje Sekretarijata za kulturu zašto je došlo do propusta u povezivanju sa Beokomom i neblagovremenog odlaganja događaja zbog koga članovi UPIS-a i drugi izlagači, kao i naš tehnički partner ‘Beoexpo’ trpe materijalnu i moralnu štetu“, ističe se u saopštenju Upravnog odbora UPIS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar