Foto:Zoran Škrbić/Madlenianum

Na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum, u četvrtak, 8. decembra u 20 časova, jubilarni 50. put će biti izvedena komadija „Kazanova protiv Don Žuana“ Miodraga Ilića, jedino rediteljsko delo glumačkog velikana Predraga Ejdusa, saopštili su iz ovog pozorišta.

Premijerno je izvedena na Dan Madlenianuma 26. januara 2016, a Ejdus je igrao ulogu Kazanove. U ovom filozofskom komadu bajkovito se susreću dva najveća zavodnika u istoriji udvaranja, boreći se oko naklonosti mlade devojke, ali iskustveno već dovoljno zrele da znalački zavede obojicu.

Foto:Zoran Škrbić/Madlenianum

Pozorišna kritika odala je Ejdusu  za ovo delo priznanje i kao glumcu i kao reditelju. Predstava je obnovljena 2019, a Miodrag Ilić je seo u rediteljsku stolicu.

U novoj glumačkoj podeli su Tihomir Stanić kao Kazanova, Stevan Piale kao Don Žuanu i Ivona Kustudić kao Gizela. i (koja je u poslednjoj sezoni već igrala uz svog profesora Ejdusa ovu ulogu), a tu je i Andrijana Oliverić, koja je igrala u prvobitnoj postavi.

Obnavljajući ovu predstavu, čitav tim je nastojao da sačuva režiju Predraga Ejdusa u originalnoj postavci, unevši tek neke male izmene koje su se nametnule učestvovanjem novih tumača uloga.

Bonus video: Podcast „Snaga uma“  – Tihomir Stanić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar