Jurica Pađen i Branimir Džoni Štulić, Foto: Petar Peca Popović

Najrađe bih mu rekao da si zabije te pedale, znate već gde, kaže za Nova.rs Jurica Pađen, nekadašnji član Azre, povodom Štulićeve reakcije u vezi sa Muzejom Novog vala u Zagrebu.

Povodom optužbe Branimira Džonija Štulića da mu nije dao odobrenje da Muzeju Novog vala u Zagrebu donira njegove lične stvari, frontmen grupe Aerodrom i nekadašnji gitarista Azre Jurica Pađen kaže za Nova.rs da mu nije jasna reakcija Džonija Štulića.

– Naravno da sam ga zvao, i prihvatio je. Ako se zainatim tražiću ispis od mobilnog operatera. Zna on vrlo dobro da sam ga zvao. Stvarno ne znam koji je razlog takve reakcije,  pretpostavljam zato što Muzej nije samo njemu posvećen. Mislim da bi u tom slučaju on bio zadovoljan.

Pađen podseća da su u pitanju tri stare pedale i jedan peškir koji su stajali kod njega 30 godina u podrumu.

– Ja nemam nikakvu korist, ni interes. Samo sam hteo da pomognem ljudima koji su se prihvatili jednog takvog entuzijastičkog posla. Tu novaca nema. Osnivač muzeja Aleksandar Crček mi je prvo tražio memorabilije od grupe Aerodrom, i ja sam mu sve to doneo i onda me je pitao usput da li imam nešto od Džonija. Rekao sam mu da imam, ali da ne mogu da mu dam dok ne pozovem Džonija. Nazvao sam ga, uveren da će me odbiti, a on je rekao na moje iznenađenje: “Nema problema, daj im to, ali ja ne želim imati nikakve veze s tim”. Rekao sam mu da se to podrazumeva – kaže Pađen i dodaje da je uvek bio korektan prema Džoniju.

– Ako iko nađe bilo koju lošu reč moju protiv njega… I kada je najviše preterivao, i kad je najviše ljude gazio, ja sam uvek bio suzdržan. Međutim, ovo je prevršilo svaku meru. On bi trebao da se zapita pored sve te mudrosti koje proklamira i dubokoumnih stihova, gde je ta dubina nestala. Najrađe bih mu rekao da si zabije te pedale, znate već gde… – zaključuje bivši član Azre.

Podsetimo, dva dana nakon otvaranja Muzeja Novog vala u petak u Zagrebu, oglasio se Branimir Džoni Štulić, koji je na Fejsbuku napisao da artefakti koje je Muzeju donirao Jurica Pađen, peškir i gitarske pedale, koji se reklamiraju kao njegovi to nisu:

– Povodom otvaranja Muzeja Novog vala primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje, već Pađenove, pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na „Zadovoljštini“; moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale, i za koje nije imao odobrenje da ih daje, kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže – odsečan je bio Štulić.

Bonus video: Stanko Crnobrnja o povratku u osamdesete Ranije generacije muzičara radile su mozgom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar