Jasna Đuričić, Sarajevo Film Festival u Beogradu
Jasna Đuričić Foto: Nebojša Babić/SFF/Promo

Jednu od glavnih uloga u crnogorskom filmu "Sirin" reditelja Senada Šahmanovića ima i naša glumica Jasna Đuričić. Radnja filma prati Natali (40) koja je napustila bivšu Jugoslaviju odmah nakon početka ratova devedesetih.

„Sirin” se bavi temama identiteta, integracije, pripadanja zajednici, a sve to kroz priču žene koja je tokom 20 godina provedenih u inostranstvu vredno radila na tome da izgradi novu sebe lišenu starog identiteta. Ali, spletom okolnosti se vraća u rodni kraj i tako se nađe u identitetskom limbu jer ne pripada niti društvu u koje se doselila niti onome iz kojeg je otišla…

Foto: Filmski centar Crne Gore

„Radnja filma prati Natali (40) koja je napustila bivšu Jugoslaviju odmah nakon početka ratova devedesetih. Kao i mnogi drugi ljudi s ovih prostora emigrirala je u inostranstvo u potrazi za boljim životom i sigurnijom budućnosti. Nakon više godina provedenih u inostranstvu, u želji da se potpuno adaptira na život u novoj sredini, poželela je da promijeni svoj identitet i izbriše svoje poreklo. Neobičan pravni slučaj oko nasledstva bogate starije žene koja nije imala porodicu će je dovesti ponovo u zemlju svog porekla – Crnu Goru“, navodi se u opisu filma.

Uloge u filmu tumače: Danica Ćurčić, May-Linda Kasumović, Jasna Đuričić, Marko Baćović, Nikša Butijer, Lidija Kordić, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu, Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.

Bonus video: Gost Jasna Đuričić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare