Foto:Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Slavni glumački veterani Helen Miren i Harison Ford osvojili su crveni tepih na premijeri najnovije serije "1923" Tejlora Šeridana koja je održana za vikend, a tom prilikom evocirali su uspomene na prethodnu saradnju kada su prvi put igrali par u čuvenom filmu "Obala komaraca" iz 1986.

– Kada smo prvi put radili zajedno, on je bio velika filmska zvezda, a ja sam bila niko – rekla je Miren za „Varajeti“ uz smeh, priznajući da „je bila preplašena od treme“.

Do 1986. Ford je već glumio Hana Soloa u originalnoj trilogiji „Ratovi zvezda“ i glumio u dva filma „Indijana Džons“.

– Mnogo sam naučila od njega. U tom trenutku sam radila dosta u pozorištu, ali nisam previše bila angažovana ispred kamere. Posmatrala sam ga i upijala i to i dan-danas primenjujem – ispričala je Miren.

Foto:Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Harison Ford je priznao da se divio njenom radu i ličnosti:

– Osećao sam isti stepen divljenja prema njoj. Ona je tako ljupka osoba, bilo mi je i profesionalno i lično zadovoljstvo ponovo da radim s Helen.

Foto:Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Miren i Ford glume bračni par koji upravlja porodičnom farmom u Montani 1920-ih, dok se suočavaju sa poteškoćama tokom perioda suše, pandemija, prohibicije i Velike depresije.

Za Darena Mana, koji igra Džejkobovog nećaka Džeka Datona, rad sa Fordom i Miren „bio je kao da živi svoj san u stvarnosti“.

– Predivna stvar sa Helen je što vas odmah opusti. To je jedan od njenih neverovatnih kvaliteta – prisetila se glumica Marli Šelton svog prvog dana snimanja sa Miren i dodala:

Foto:Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

– Iako bi moglo biti zastrašujuće raditi sa Helen, dobitnicom Oskara, ona je tako neverovatna i čini da se osećate divno i podržano.

Da bi postigla Fordov zapadni kaubojski stil, kostimograf Dženi Brajant isprobala je otprilike 75 šešira.

Foto:Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

– Sve je u vezi njegovog šešira. Napravili smo ih mnogo. Sve različite boje – isprobavanje različitih nabora, različitih oboda, različitih visina krune – to je definitivno bio proces koji ću pamtiti – rekla je kostimografkinja.

Serija „1923“ se premijerno prikazuje na Paramount+ 18. decembra.

Bonus video: Harison Ford oduševio Sicilijance

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar