Mirjana Karanović i Mirjana Milošević/Foto: Zoran Lončarević, Epa/Srđan Suki

Proslavljena srpska glumica Mirjana Karanović tumačiće ulogu Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, u seriji „Porodica“ čije snimanje uskoro počinje, ekskluzivno saznaje portal Nova.rs.

Autori: Miona Kovačević, Milojko Božović 

Reč je o petodelnoj seriji scenariste i reditelja Bojana Vuletića koja prati poslednja tri dana u porodici Slobodana Miloševića, pre nego što će on biti uhapšen i sproveden u Haški tribunal.

Snimanje serije „Porodica” bi trebalo da počne 11. juna i da traje 37 dana. Iza ovog ambicioznog projekta stoji producentska kuća „Fajerflaj“ (Firefly) u kojoj nisu bili spremni da detaljnije govore o seriji „Porodica“ niti da otkrivaju kasting pošto će, kako kažu, „uskoro sve biti poznato“. Prema našim saznanjima jedan od kandidata za ulogu Miloševića bio je i Dragan Bjelogrlić, ali do dogovora nije došlo.

Ni scenarista i reditelj Bojan Vuletić nije želeo da nam kaže nikakve detalje o seriji. Kako je poručio, „svi članovi ekipe imaju potpisane ugovore o neistupanju u javnosti tokom rada” na njoj.

Bojan Vuletić i Mirjana Karanović/Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

Početak snimanja „Porodice“ bio je najavljen za 2. april, ali je zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji morao da bude pomeren. U producentskoj kući „Fajerlaj“ neposredno pre proglašenja vanrednog stanja završena su snimanja serija „Klan“ Slobodana Skerlića i „Močvara“ po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Miroslava Terzića.

Reditelj Bojan Vuletić (43) radio je sa Mirjanom Karanović i na svom prethodnom ostvarenju, filmu „Rekvijem za gospođu J“ (2017). U ovoj tragikomediji glumica je igrala glavnu junakinju, sredovečnu, očajnu ženu koja ne može da okonča ni život zbog birokratskih prepreka. Film je premijerno prikazan u Panorami, pratećem programu Berlinskog festivala. Bio je to drugi dugometražni Vuletićev igrani film. Pre toga snimio je „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ (2011), a bio je i scenarista na filmu „Ljubav i drugi zločini“ (2008) reditelja Stefana Arsenijevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare