Momčilo Bajagić Bajaga, Foto:Vesna Lalić

Nadam se da ćemo novi album završiti do kraja nedelje, ekskluzivno otkriva za Nova.rs Momčilo Bajagić Bajaga. 

On kaže da su ovo leto on i njegovi “Instruktori” provodili u studiju snimajući.

– Na albumu će biti devet pesama od kojih su tri potpuno nove. A one stare će biti u novim aranžmanima, teško da će moći da se prepoznaju. Neke su iz filmova, neke iz pozorišnih predstava, neke su stare pesme koje sam radio za druge izvođače – priča Bajaga i otkriva da su među njima dve pesme iz filma „Hotel Beograd“, špica iz serije „Otvorena vrata“, kao i hitovi „Tvoje oči“ i „Moja draga“, za koje je pisao tekst i muziku a otpevao ih je Zdravko Čolić.

Ovo će biti 13. po redu album „Bajage i instruktora“ za 36 godina postojanja benda. Poslednji studijski  album „U sali lom“ objavili su 2018. posle šestogodišnje diskografske pauze.

U Pozorištu na Terazijama pre epidemije koronavirusa pripreman je mjuzikl „Sa druge strane jastuka“ inspirisan Bajaginim pesmama.

„Bajaga i instruktori“ ostali su jedna od najpopularnijih grupa na prostorima bivše Jugoslavije i tri decenije posle raspada zemlje. Za sutra su imali zakazan koncert u Šibeniku. 

Bajaga za Nova.rs kaže da ipak nisu otputovali u Šibenik, jer je u tom gradu pogoršana epidemiološka situacija, što mu je posebno žao.

– Organizatori su sve uradili da bismo došli i imali koncert, dobili su potrebnu dozvolu ali zbog stanja sa virusom, sve je moralo da se odloži za neka bolja, mirnija i zdravija vremena – zaključio je Bajaga.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare