Podeli:
Ulaz u "Dizni svet" EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Zbog zabrinutosti timova da lažni pozitivni testovi utiču na oporavljene igrače, NBA je ažurirala protokole kako bi dodala test na antitela za košarkaše i osoblje koji su ozdravili od koronavirusa.

Timovi su se zabrinuli zbog mogućnosti da bi važni igrači mogli da imaju lažno pozitivne testove, posebno tokom plej-ofa. U nedavnim razgovorima sa generalnim menadžerima ekipa postavljeno je pitanje šta će se dogoditi ako se tokom dana kada se igraju utakmice pojavi lažno pozitivan test.

PROČITAJTE JOŠ

Okidač za ovu sumnju bio je test jednog košarkaša koji se oporavio od virusa, dobio dozvolu za putovanje u Orlando, zatim bio nekoliko puta negativan, odradio karantin u “Dizni svetu”, ali je kasnije bio pozitivan, navode izvori ESPN.

U dopisu timovima navedena su četiri koraka koj svaka osoba mora da napravi kak više ne bi iala ograničenja da trenira sa timom.
Prvi, da je prošlo najmanje 14 dana od prvog pozitivnog testa ili pojavljivanja simptoma. Drugi, moraju da imaju dva negativna PCR testa u razmaku od najmanje 24 sata. Treći, moraju da urade test na antitela i četvrti, da budu negativni na brziom testu pre nego što iaju bilo kakav blizak ili fizički kontakt sa ostalima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar