Podeli:
Kalinić
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije okupiće se i trenirati od 25. juna do 5. jula u svojoj tradicionalnoj bazi na Kopaoniku.

Glavna novost na spisku selektora Igora Kokoškova je ime Nikole Kalinića, koji se vratio u nacionalni tim.

PROČITAJTE JOŠ

Kako su usled pandemije koronavirusa reprezentativna takmičenja ovog leta otkazana, Kokoškov i stručni štab su doneli odluku da na desetodnevnim pripremama održe timski duh “orlova” i na taj način se pripreme za izazove koji predstoje.

Iz predostrožnosti, ovog leta neće biti tradicionalnog okupljanja u prisustvu predstavnika medija na početku priprema, već će prva obaveza reprezentativaca biti u sredu, 24. juna, kada je u jutarnjim časovima na programu obavezno testiranje igrača i članova stručnog štaba na virus Covid-19.

Na desetodnevne pripreme selektor Kokoškov je pozvao sve igrače koji su dostupni, pa se tako na spisku reprezentativaca ne nalaze košarkaši koji igraju u Nemačkoj, Španiji i NBA, gde je sezona u jeku ili će se uskoro nastaviti.

Takođe, zbog obaveza u svom klubu, pripreme neće voditi selektor Kokoškov, već će to činiti njegovi asistenti Dejan Milojević, Vladimir Jovanović, Jovica Antonić i Bogdan Karaičić, dok će za fizičku pripremu biti zaduženi prof. Vladimir Koprivica i Vladimir Radonjić.

Nakon što mu je nedavno potvrđeno prisustvo koronavirusa, učešće na pripremama je otkazao centar Partizana Nikola Janković. Polazak reprezentacije na Kopaonik planiran je za četvrtak, 25. jun, u jutarnjim časovima.

ŠIRI SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE:

Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Stefan Birčević, Uroš Trifunović, Nikola Janković, Novica Veličković, Luka Ašćerić, Nikola Rebić, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić, Stefan Đorđević, Stefan Pot, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Marko Radovanović, Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Dalibor Ilić, Stefan Janković i Aleksej Pokuševski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar