Podeli:
Foto: AP Photo/Nell Redmond

Nikola Jokić, centar ekipe Denver Nagetsa, odlučio je da u nastavku takmičenja u NBA u Orlandu, na dresu nosi isključivo svoje ime i neće dodavati bilo kakve slogane.

Mnogi košarkaši su iskoristili priliku da nose poruke određene sadržine, poput one o društvenoj ravnopravnosti i pravdi, ali Jokić je, kako prenosi novinar Harison Vind, izabrao, dres sa isključivo svojim imenom.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane Jokićevi saigraći umesto prezimena nosiće jednu od poruka za ravnopravnost, slobodu i pravdu na leđima.

Mnogi košarkaši su već odabrali šta će nositi na dresovima, a mogli su da biraju između sledećih poruka:

Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can’t Breathe (Ne mogu da dišem), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas),  Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

Poznato je i da je košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms poručio da neće nositi poruku.

“Neću nositi poruku na dresu. To nije nepoštovanje prema listi koja je ponuđena, ja to podržavam, ali to nije nešto što je u skladu sa mojom misijom i mojim ciljem”, rekao je Džejms.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram