Podeli:
Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Bek Barselone Adam Hanga kaže igrače nastavak ACB lige više brine zbog mogućnosti da se povrede nego da se zaraze koronavirusom.

“Više se plašim povrede. Imam 31 godinu i imao sam povrede u prošlosti. Znam svoje telo, posle dva meseca izolacije teško je da se takmičim se na visokom nivou. To će biti fizički teško i zato se igrači više plaše povrede nego zaraze. Nije idealno igrati tako, ali moramo to da prihvatimo”, rekla je Hanga za klupski sajt Barselone.

PROČITAJTE JOŠ

Barselona koja nije odigrala nijednu utakmicu od 6. marta kada je pobedila Estudijantes u ACB ligi, sprema se za predstojeći turnir u Valensiji (17-30. jun) na kome će 12 španskih ekipa odlučiti o šampionu. Samo tri nacionalna šampionata, španski, nemački i izraelski su odlučili da nastave aktuelnu sezonu posle pandemije koronavirusa.

“Bilo je sastanka igrača sa ACB, iako je odluka već bila najavljena. Ne volim da upoređujem ACB i EvroLigu jer su različiti timovi i različite zemlje u pitanju. U ACB smo svi iz iste zemlje. Ribas i Oriola su na sastanaku izrazili sumnju koju igrači imaju o prvenstvu. Još neke stvari moramo da razumemo”, dodao je Hanga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar