Luna Lu
Foto: Marko Krunić/Promo

Stigao je preporučenim pismom trend raport sa Severa Italije - izveštaj iz prve ruke - osvanuli su izlozi sa novom sezonom. Ovog proleća nosiće se žuto, kao i fluorescentno roza detalji. Ipak, najbolja vest glasi da je proleće postalo vidljivo, za početak iza stakala. Počinje odbrojavanje do prvog pupoljka, uskoro.

Zadruga je mrtva! Živeo Zverinjak!

Najmučnija stvar ikada viđena uživo na nacionalnoj frekvenciji i čak četiri kablovska kanala nekada je imala kakav takav format – da ne kažemo „pravila igre“.

Ali, igra ume da se otme kontroli.

Razumni bi u tom slučaju projekat prekinuli, a pohlepni nastavljaju po svaku cenu.

*

Kada je „format“ onemogućen da se odvija u predočenom obliku regulatornom telu tj. kada nad učesnicima ne može da se uspostavi kontrola – u etar odlaze slike kakve je nemoguće videti u bilo kom uređenijem društvu.

RRA spava zimski san, a vlasnici Zverinjaka slave povratak na liste najgledanijih.

Publika čeka da nož koji se pojavljuje kao lajtmotiv nedeljama – završi u nečijem vratu ili grudima.

Za sada je poslužio za samopovređivanje koje je po „pravilniku“ nekada bilo strogo sankcionisano – diskvalifikacijom.

Jedan iz prethodnih sezona koji je gladovao završio je na sudu jer je štrajkom glađu ugrozio „projekat“.

*

Ovoga puta „igrač“ koji je zario nož sebi u ruku vratio se sa flasterom nazad u TV kulise – zadovoljan jer je dobio obećanje koje je želeo posle višesatnog divljanja, razbijanja i iživljavanja.

Ostali statisti sa zadatkom razmenjivali su „terapije“ – pilule iz familije „dijazepama“ – ne bi li proslavili povratak u vrh rejting lista. Sledećeg dana mogli su da spavaju duže – TV šema im je dopustila predah do nove ture terora ovoga puta takvog inteziteta da nije održana najavljivana „emisija iz studija“ – celog dana reklamirano ubacivanje novog stanara privatnog ZOO vrta.

*

Persona koja drži pedesetak ljudi kao taoce u televizijskom studiju odnosno na ekranu je ozloglašeni višestruki prestupnik Zvezdan Slavnić – osuđivan za ubistvo, trgovinu heroinom i pljačku.

Posle nekih petnaestak godine robije neko je odlučio da ga socijalizuje na nacionalnoj frekvenciji.

Prvobitni scenario je bio da drži propovedi omladini i širi poruku „Nemojte putem kojima sam ja hodio“ i da nosi naočare za vid, međutim sa sociopatama se nikad ne zna – retko se drže bilo kakvih normi, a kamoli scenarija.

*

Okidač za njegovo divljanje je uvođenje žene koju je izdao i prevario sa drugom učesnicom.

„Produkcija“ je odlučila da ga iz žanra „PornHub“ sadržaja koje je marljivo proizvodio sirovim scenama seksa – „vrati u realnost“ tako što mu se nevenčana supruga pojavila na vratima.

I tako kreće opsadno stanje koje je u toku.

Pobunu je pokrenuo iz neopisivog straha da bi ova žena mogla da ispriča kako zaista izgleda život sa kriminalcem o kome mnoge devojke sanjaju. Možda konačno shvate da je to košmar na javi.

Znoj i suze su čekirani, čeka se krv – da li će onda konačno neko reagovati ili je neophodno da sami taoci savladaju raspomamljenu Zver. Da li će šer konačno biti kakav treba?

Komentari

Svi komentari (0)