Bakić: Ponavljanje izbora išlo bi na ruku Vučiću, opozicija potpuno rasturena

Izbori 2022 12. apr 202221:44
Podeli:
Jovo Bakić Foto: N1

Eventualno ponavljanje izbora u Beogradu išlo bi na ruku Vučiću, smatra sociolog Jovo Bakić. "Potpuno rasturena opozicija, koja se dosad zvala ujedinjena, biće razjedinjena za poraz", rekao je Bakić, piše N1.

Komentarišući razgovor lidera SSP i SNS, Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića, Bakić je rekao da je njegova teza da su oni odavno u tehničkoj koaliciji i da je sastanak „samo jedan od pokazatelja da je bio u pravu“.

PROČITAJTE JOŠ

„To znači da su to autoritarne vođe, koje se lepo razumeju i izuzetno dobro procenjuju. Mislio sam svojevremeno da potcenjuju građane, a oni ih veoma dobro procenjuju, dobro znaju inetelektualne potencijale građana i dobro plivaju u tome. Đilas je bio meta enormnih napada i 2012, pa je onda dao ostavku na mesto šefa DS. U trenutku kada je DS bilo najteže otišao je sa njenog čela, a nasztavio da vodi KSS što ne biva bez blagoslova vrhovnog vođe. A onda se odjedared setio da je lepo da bude opozicionar“, kaže Bakić.

Kako kaže Bakić, problem je intelektualni potencijal građanstva.

"Ako građani nisu spremni da uvide da ne možete da radite danas na struju, a sutra na baterije, a lideri su pametni i iskorišćavaju glupost. Niko nije lupao po ušima građane da glasaju, dva miliona glasova je dobio Vučić. Građani su glasali za mafijaša, pa gde ćete veće tragedije. Građani su onda glasali za ovoga koji ide na kanabe pa se lepo dogovaraju. Ključno pitanje je kako to da su Jeremić ili ljudi koji su bili u Skupštini slobodne Srbije u nekom trenutku mogli da poveruju Đilasu", rekao je.

Zato bi, smatra, ponovljeni izbori od koristi bili Vučiću.

"Potpuno rasturena opozicija, koja se dosad zvala ujedinjena, biće razjedinjena za poraz. O čemu mi govorimo. Đilas je svojevoljno izabrao potpredsednika koalicione partije za kandidata za predsednika, bez dogovora sa tom partijom. Na stranu kandidat, on nije loš, ključan je odnos. Ne dogovara se ni sa onim sa kim sarađuje, a onda ide da razgovor sa Vučićem bez dogovora sa ljudima sa kojima sarađuje. Proces izbora nije završen, zar ne bi bilo normalno da se sačeka šta će u GIK dalje da se dešava. Nikom ništa ode on, zar to nije čudno?", pita se Bakić.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Vuk Jeremić o sastanku Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar