iphone 12
Foto: EPA-EFE/APPLE INC.

Dizajn predstojećeg Ajfona 14 po svemu sudeći karakteriše nova plava boja koja će, pod određenim uglom, reflektovati ljubičastu. Ipak, korisnike očekuju još dve novine – jedna više, druga manje prijatna.

Epl je već najavio događaj na kom će predstaviti Ajfon 14 seriju telefona. Događaj je zakazan za 7. septembar, održaće se u „Stiv Džobs“ teatru i nazvan je „Far out“. Na konferenciji se očekuje predstavljanje četiri nova Ajfona, novi „Apple Watch“ i, prema pojedinim najavama, novi Ajped. Epl takođe ukida „Mini“ model Ajfona, pa se ove godine očekuju uređaji sa ekranima dijagonale 6,1 i 6,7 inča.

U tehnološkoj zajednici se već neko vreme šuška da ovogodišnji „Pro“ modeli dolaze sa novim dizajnom i bojama.

Na kineskoj društvenoj mreži „Weibo“ pojavio se navodni snimak predstojećeg Ajfona 14 koji, ukoliko je verodostojan, potvrđuje glasine o novoj boji.

Na snimku se vidi da poleđina telefona reflektuje ljubičastu svetlost pod određenim uglom. Kamera izgleda sumnjivo „jeftino“, ali je moguće da se radi o prototipu.

Nije sve u boji

Ipak, možda zanimljivija stvar koja korisnike očekuje ove godine jeste ukidanje zareza u ekranu na „Pro“ modelima.

Epl prelazi na novi „punch hole“ dizajn sa rupicom za kameru i senzore. Ovakav dizajn nije stran onima koji su kupili bilo koji Android telefon u poslednjih nekoliko godina, a Epl, sada već očekivano, kasni na žurku. Kompanija već neko vreme ima reputaciju one koja ništa ne radi prva, ali sve radi „kako treba“.

Od neprijatnih novina, očekuje se da će Ajfoni ove godine poskupeti. Izvori bliski kompaniji su potvrdili za medije da će cena ovogodišnjih modela biti 100 dolara skuplja, a analitičari podizanje cena pravdaju brojnim faktorima.

Ne zaboravimo i kameru od 48 megapiksela na „Pro“ modelima.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)