Foto: Facebook/Cool Optical Illusions.com

Na društvenoj mreži X (donedavno poznatoj kao Tviter) pojavila se viralna optička iluzija koja skriva jezivo lice žene, a ljudi se jako muče kako bi ga pronašli.

Optička iluzija koja je pregledana čak 22 miliona puta prikazuje dve devojčice, jednu s plavom i drugu sa smeđom kosom, kako sede jedna do druge, a lice plave devojčice okrenuto je prema prijateljici.

Međutim, u liku devojčice s plavom kosom skriveno je lice jezive žene. Možete li ga videti?

Dobar deo ekipe na X-u bio je propisno frustriran pošto nikako nisu uspevali pronaći treće lice, dok je nekima to bio lak zadatak.

“Kako bi lice trebalo da izgleda? Šta propuštam?”, “Ja ne vidim ništa” i “Začkiljite i videćete”, glasili su neki od komentara.

Pročitajte još

Oni koji su uspeli, ugledali su lik žene zastrašujućeg izgleda s bledo belim licem i tamnim očima koje blješte s leve strane slike. Skrivena je u kosi i telu plavokose devojčice i, da, lakše ju je uočiti kad znate gde da tražite, iako je to ne čini manje jezivom, prenosi Index.hr.

Ako se i dalje mučite, pogledajte zamućenu fotku na kojoj bi se lice trebalo jasnije videti.

Dakle, bočna strana lica plavokose devojčice čini čelo žene, dok senka u kosi i ispod brade oblikuje ženine oči. Pri dnu kose nalazi se nos, a nabor na devojčinoj majici oblikuje usta.

BONUS VIDEO: Fatamorgana – prirodna optička varka