Foto: HTC

Sećate li se HTC-a?

Tajvanska kompanija je danas predstavila novi pametni telefon HTC Deisre 22 Pro, a specifičnost uređaja je što je fokusiran na Metaverzum, VR i kripto.

Pročitajte još

HTC je, poput Mete i Epika, jedna od kompanija u kojoj veruju da ćemo u budućnosti najveć deo vremena provoditi u virtuelnim svetovima.

Kada je u pitanju virtuelna realnost, HTC Desire 22 Pro je kompatibilan sa HTC-ovim „Viverse“ ekosistemom i HTC VR uređajima kao što su Vive Flow naočara.Viverse kompatibilnost omogućava pristup virtuelnom sadržaju iz Metaverzuma putem telefona ili povezanih HTC VR slušalica. HTC Desire 22 Pro takođe nudiViverse Wallet, koji bi trebalo da pomogne korisnicima da upravljaju svojom digitalnom imovninom, poput kriptovaluta i NFTa, direktno s telefona.

Telefon poseduje IPS LCD ekran dijagonale 6,6” sa osvežavanjem do 120 Hz. U levom uglu ekrana se nalazi rupica (punchole) s prednjom kamerom od 32 MP. HTC Desire 22 Pro ima tri kamere na poleđini – glavnu 64MP, ultraširoki senzor 13MP i senzor za dubinu od 5MP.

Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 695 čipset, zajedno sa 8GB RAM-a u 128GB skladišne memorije. Zasnovan je na Android 12 sistemu, a memorija se može dodatno proširiti SD karticom.

HTC Desire 22 Pro ima bateriju kapaciteta 4520mAh sa podrškom za brzo punjenje do 18W i bežično punjenje do 15W.

Telefon će biti dostupan u zlatnoj i crnoj boji, a cena je oko 450 evra.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter