Podeli:
Foto:EPA/Michelle Shephard

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 10 osoba, osumnjičenih da su malverzacijama pribavili protivpravnu korist od 19.027.736 dinara.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su R. Š. (28), N. H. (32), M. R. (24), zaposleni u Upravi carina, kao i radnici firme “Sekuritas” D. M. (48), Z. K. (55), D. K. (58), S. S. (60), I. S. (46), M. M. (29) i D. R. (39).

Sumnja se da zaposleni u Upravi carina, tokom uništenja cigareta i duvanskih prerađevina u periodu od decembra 2017. do avgusta 2019. godine, nisu u potpunosti uništavali robu. Te cigarete su, kako se sumnja, preuzimali i potom prodavali radnici obezbeđenja, koji su bili nadležni da prisustvuju uništavanju.

Uhapšeni se terete i da su potpisivali dokumenta neistinite sadržine – zapisnike o uništenju otpada i otpadnih cigareta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar