Podeli:
Foto:Shutterstock

Studentu Elektronskog fakulteta u Nišu Borisu S. (19) izrečena je mera obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi jer je 29. novembra 2019., u stanju neuračunljivosti, dva puta u vrat ubo studenta Jovana M. (19), dok je njegovu devojku Jovanu S. (19), u koju je zaljubljen godinama, izudarao čekićem.

Kako prenosi portal Blic.rs, ovakvo rešenje donelo je krivično veće Višeg suda u Nišu nakon psihijatriskog veštačenja, kojim je utvrđeno da Boris S. boluje od paranoidne šizofrenije, usled čega je učinio ova dela, teško ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje.

“Na Elektroskom fakultetu u neuračnuljivom stanju, usled duševne bolesti, paranoidne šizofrenije iz bezobzirne osvete, on je pokušao da liši života Jovana M., a naneo lake telesne povrede Jovani S. u koju je bio zaljubljen još od srednje škole. Prvo je osećao ljubomoru a potom mržnju prema Jovani i Jovanu koji je sa njom bio u vezi. Došao je toga dana na Elektronski fakultet u vreme pauze, izvadio iz ranca čekić i nož dužine sečiva 20 centrimetara koji je poneo od kuće. Prišao je Jovanu kojo je bio zagrljen sa Jovanom i ubo ga više puta u vrat zbog čega je on počeo da krvari a Jovanu je udario čekićem po ruci. Ona je počela da beži, udario je još jednom u leđa, Jovan je prišao i odgurnuo ga nakon čega je ona pobegla u amfiteatar. Nastavio je da juri Jovana, stigao ga je ispred zgrade fakulteta gde ga je još jednom ubo u vrat, a kada je on pobegao ponovo unutra jurio je za njim vičući “Ubiću te, ubiću te“. Nakon toga su ga savladali radnici fakulteta tako što su bacili jaknu na njega, i zadržali ga do dolaska policije”, rekla je sudija u tom postupku.

Njemu je nakon toga izrečena mera čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koja će se sprovesti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Njemu je produžen mu je pritvor do upućivanja na izvršenje mere bezbednosti.

“Borise ,ja znam da si ti ovo delo uradio ne zbog toga što si ti to želeo nego zbog duševne bolesti, kako su to utvrdili veštaci. Jedina mogućnost koju smo mi imali jeste bila da da tebi izreknemo ovu meru bezbednosti kako bi ti se pomoglo da tu bolest koju imaš što pre prevaziđeš, da što pre ozdraviš i da se vratiš u društvo kao normalan član društva koji će da mu doprinese. Ovaj događaj koji je teško pogodio pre svega porodice oštećenih, pogodio je i tebe i tvoju porodicu”, rekla je sudija, navodi portal Blic.rs.

U završnoj reči, okrivljeni Boris S. je rekao da žali zbog svojih postupaka i da ga je sramota zbog toga što je učinio.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar