Podeli:
Foto: N1

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović, po profesiji advokat, u slučaju "Jovanjica" brani jednog od novouhapšenih lica, a kako nezvanično saznaje portal Nova.rs, reč je o Milanu Kendiju, bivšem šefu obezbeđenja nekadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića.

Kako mediji prenose Kendija je bivši šef obezbeđenja nekadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, a na njegovu umešanost u slučaj “Jovanjica” ukazao je ubrzo nakon otkrivanja cele afere, narodni poslanik Miroslav Aleksić.

“Pitam Tužilaštvo za organizovani kriminal gde je Kendija bio u noći hapšenja vlasnika “Jovanjice” Predraga Koluvije? Kendija je zaposlen u Upravi MUP-a za obezbeđenje ličnosti i bio je zadužen za obezbeđenje bivšeg direktora policije Milorada Veljovića, sadašnjeg savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je tada Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je na istoj konferenciji ukazao i na navodne veze Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa uhapšenim Koluvijom i imanjem “Jovanjica”. Predsednikov brat je Aleksića zbog ovog tužio za povredu časti i ugleda, a zanimljivo da mu je u pomenutom postupku zastupnik upravo Vladimir Đukanović.

Đukanović, kako portal Nova.rs saznaje, brani jednog od novouhapšenih lica u slučaju “Jovanjica”, koji su privedeni pre nekoliko dana u nastavku istrage, a reč je o Milanu Kendiju.

Andrej Vučić
Foto: N1

Povodom ovog saznanja pozvali smo funkcionera vladajuće stranke SNS Vladimira Đukanovića, ali on nije bio raspoložen da odgovori na naša pitanja.

Podsetimo, u nastavku akcije u slučaju “Jovanjica” uhapšeni su pripadnici BIA Aleksandar Tošić i Branislav Radosavljević, koji je nekada radio u MUP-u Srbije. Pored dvojice zaposlenih u BIA, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, slobode su lišeni i pripadnici MUP-a, Milan Kednija, Zoran Baštovanović i Radovan Bojović, dok je u bekstvu oficir Vojno-obaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić.

Inače, afera “Jovanjica” otkrivena je novembra prošle godine i tada je na ovom poljoprivrednom gazdinstvu otkriveno da se u plastenicima na ovom imanju nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Lisice na ruke stavljene su većinskom vlasniku imanja Predragu Koluviji, ali i još devet osoba zaposlenih na “Jovanjici”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar