Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle odluke Vlade Srbije da zabrani publiku na utakmicama Superlige Srbije, preduzete su dalje mere i preostalo je samo se ozvaniči prekid fudbalskog takmičenja.

Kako Nova.rs saznaje, nakon odigravanja superligaškkih duela u okviru 26. kola predstojećeg vikenda i srpski fudbal će otići na prinudnu pauzu usled sve većeg broja osoba zaraženih koronavirusom.

PROČITAJTE JOŠ

Čelnici Superlige, svesni da igranje pred praznim tribinama nije u interesu fudbala, pred usvajanjem su odluke da domaće takmičenje bude odloženo do početka aprila, a ekipe bi utakmice 27. kola igrale 4. i 5. aprila.

Situacija će biti praćena tokom pauze, a zavisno od razvoja događaja pauza će biti produžena ili skraćena. Takođe, u međuvreneu će biti adaptiran takmičarski kalendar, jer će zbog sistema takmičenja koji podrazumeva i plej-of i plej-aut fazu raspored utakmica po povratku igrača na zelene tepihe će biti dodatno zgusnut.

Podsetimo, na sličan korak odlučili su se čelnici Premijer lige i Bundeslige, dok su brojni a druga fudbalska takmičenja poput Lige šampiona i Lige Evrope odmah prekinuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram